2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Samsung LED TV

Az alábbi leírásban a Samsung UE40B7000WWXXH típusú LED televízió készülékét mutatom be részletesen.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés - Mi is az a LED?

Bevezetés

Előre szeretném leszögezni, hogy ez a televízió nem egy olcsó mulatság. Sőt! Drága, de nagyon. Ellenben mindig is vágytam egy ilyenre, valamint a régi televíziót is szerettem volna már lecserélni. A később bemutatásra kerülő extra tulajdonságai miatt döntöttem ennél a modellnél. Valamint lehet a miatt is, mert - jó értelemben - Samsung mániás vagyok.

Az alábbi leírásban tehát a Samsung UE40B7000WWXXH típusú LED televízió készülékét mutatom be részletesen. De előtte mindenképp érdemes tisztázni egy nagyon fontos dolgot.

Mi is az a LED?

A LED (light-emitting diode), egy kétlábú áramköri elem, mely inkoherens keskenyspektrumú fényt bocsát ki elektromos áram hatására, más szóval világít. A LED-ek diódák, tehát csak az egyik irányban engedik át az áramot, azaz csak egy polaritású feszültség hatására világítanak.

A hagyományos televíziókban a képernyő mögött található katódsugárcső hozza létre a képet. A Samsung LED televíziók azonban már fehér fénykibocsátó diódák, azaz LED-ek segítségével alkotnak képet. (Ugyanezt a technológiát alkalmazzák a laptopok képernyőjében is.) A Samsung LED tévéjében a hideg katód fénycsövek (Cold Cathode Fluorescent Lamps - CCFL) helyett fehér fényű LED diódákat alkalmaznak tehát az LCD panelt megvilágító fényforrásként. Ez esetben a LED-ek - ahelyett, hogy a kép mögé tették volna azokat - a panel szélén lapulnak. Innen a karcsúság is. A LED-ek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak így, miközben sokkal pontosabb színeket, kontrasztosabb és tisztább képeket jelenítenek meg.

A bemutatásra kerülő Samsung LED TV-ben már egy új, forradalmi technológia mutatkozik be, ez pedig nem más, mint az Edge LED technológia. Nemrégiben a LED tévékben a LED világítótestet a képernyő mögött helyezték el. A Samsung tervezői azonban kifejlesztették a világ első fehér Edge LED televízióját, amelyben a LED-ek oldalt, a keret közelében helyezkednek el.

Ez a technológia új távlatokat nyitott a formatervezésben is, így végre megszülethetett a valóban rendkívül vékony televízió.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.