2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PHLC - Prohardver! Link Collector

Bevezető Köszöntök minden kedves olvasót! A cikket és a címben forgó programot egy Prohardveren tanyázó...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető; Mi az a PHLC? ; Mit csinál a program?

Bevezető

Köszöntök minden kedves olvasót! A cikket és a címben forgó programot egy Prohardveren tanyázó közösség témája, pontosabban a „Hogy is néznek ki a gépeink” topik első hozzászólása ihlette meg.

A lelkes felhasználók összegyűjtöttek az utóbbi idők legesztétikusabb, legkedveltebb masináit, hogy az első hozzászólásban helyet foglaljanak. Napjainkban a téma hozzászólásainak száma meghaladta a 25000 darabot. Az e-fajta listákat kézzel karbantartani a külső tárhelyek “szétszórtságával” fűszerezve mondjuk ki, lehetetlen.

Mi az a PHLC?

Ahhoz, hogy ilyen erősen vizuális témákat feldobjuk és a régi elhervadt linkeket karbantartsuk válik segítségünkre a – PHLC – Prohardver! Link Collector. Ez egy nyílt forráskódú speciálisan a prohardver fórumához készített nem hivatalos link- és médiagyűjtő alkalmazás. (Ha már a vizuális témáknál tartunk, a gánytopikról sem szabad elfeledkezni :))

Mit csinál a program?

Az alkalmazás bejárja a megadott fórumtéma lapjait egytől-egyig és a meghatározott időintervallumba beletartozó hozzászólásokba illesztett linkeket, képeket (aláírások, és egyéb ismétlődő linkek kiszűrésével) egy kimeneti fájlba gyűjti felhasználó, dátum és a hozzászólás számával kiegészítve.

A külső és a belső – beültetett, beágyazott – képeket és linkeket egyaránt képes felismerni. Fő kizáró feltétele, hogy az üzenet hasában foglaljon helyet.

A jövőben tervezem, az alkalmazás funkcióinak kibővítését. Ez alatt olyat értek, hogy a linkek céljának meglétének ellenőrzése, ismert fájl- és képmegosztók hibaüzeneteinek felismerése és a vizsgált link elvetése és további szűrőfeltételek, feketelisták konfigurálása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.