2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PHLC - Prohardver! Link Collector

Bevezető Köszöntök minden kedves olvasót! A cikket és a címben forgó programot egy Prohardveren tanyázó...

[ ÚJ TESZT ]

Ez nagyszerű, hol érem el? ; Hogyan tovább?

Ez nagyszerű, hol érem el?

A fő székhely a www.phlc.atw.hu ingyenes tárhelyen kapott helyet, ahonnan bármikor szabadon letölthető a legfrissebb verzió. Apró gondok voltak a .NET 4.0 keretrendszer körül, ugyanis C# programnyelvre épül az eszköz, amit mára sikerült teljes mértékben abszolválni, így egy hétköznapi Windows rendszeren futtatható. Amennyiben hibaüzenetet kapsz, próbálj .NET Framework-öt frissíteni. (Természetesen a Microsofton túl is van világ, a forráskód lefordítható más, akár unix rendszerekre is)

Hogyan tovább? (Bevezetés a program működésébe és felhasználói felületébe)

Töltsük le! Most hogy, beszereztünk a PHLC 1.0 verzióját és annak tartozékait, kezdődhet a móka. Az alkalmazásnak kizárólag magára az PHLC.exe fájlra van szüksége, illetve a szülőmappába való írás jogára. Elindítva ezt látjuk:

A program elindulása után egyből kéri a futáshoz szükséges paramétereket, amelyek a következők:
• Téma URL címe – pl. Prohardver.hu/tema/flash_ssd
• Kezdési év, hónap, nap – pl. 2000.01.01
• Utolsó év, hónap, nap – pl. 2010.07.19

Az adatok bevitelét követően a program elkezd dolgozni, tölti és rendre dolgozza fel a kiválasztott téma lapjait. Amennyiben találat van a fejlécben helyet foglaló számláló jelzi és fájlba írja azokat.

Előfordulhatnak hibák, elírások, ezek többségét lekezeltem, javítottam, ám semmi sem tökéletes, előfordulhatnak anomáliák és kellemetlen jelenségek. Aki ilyennel találkozik kérem jelentse nekem itt, privát üzenetként.

A lefutást követően üzenetet kapunk, hogy gombnyomásra az ablak bezárul. Nem maradt más hátra, nézzük meg a kapott eredményt. Ennek mennyisége igen csak változatos lehet. Az ipari mennyiségű találat sem ritka. A szöveges fájl fejlécében megjelenik, hogy milyen paraméterekkel kaptuk az eredményt, alatta pedig a találatok - általában hosszú –listája.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.