2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Philips Freevents X69 subnotebook

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem az, aminek látszik. Ugyanakkor kicsi, csendes, (majdnem) szuper a kijelzője, SSD-vel szinte száguld.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Hogy miért is mutattam be ezt az ősrégi (2007-es) masinát? Igazából fogalmam sincs. Talán csak azért, mert egy érdekes és főleg nagyon ritka darab. Amikor először láttam, megesküdtem volna rá, hogy Philips gép, még örültem is, hogy na, ilyet még nem láttam. Aztán meg megesküdtem volna rá, hogy ez csak valami tréfa és vicc, vagy hamisítvány. Majdnem így van, de még sem, mindössze a korábban leírt dolog történt, hogy olcsóbb volt a Philipsnek megvenni egy gép licenszét, mint megalkotni valami újat, sajátot.

Hogy mire fogom használni így, immáron hibátlanul működő állapotban, SSD-vel? Alap dolgokra, amikor nem szükséges ennél nagyobb kijelző méret, vagy éppen hogy nagyobb kell a telefon 5.5" méreténél.

Az akkuja jelenleg halott, de ~8500 Ft-ért láttam hozzá (pontosabban az Averatec tesójához) akkut, amivel állítólagosan öt-hat órát eldöcög a gép.

Szóval, arra jó lesz, hogy amikor kevés a telefon 5.5" kijelzője, vagy amikor kellene a virtuális billentyűzet helyett valódi, akkor elő tudom kapni.

Filmezni is jó lehet utazások alkalmával, DVD-ről csodásan játszik le bármit, de próbáltam Full HD, sőt, 4K alapú filmeket, azzal is megbirkózott. Az igaz, hogy YouTube böngészőből használhatatlan, úgy nagyon szaggat-akadozik vele, de ugye a jó öreg VLC Player segítségével simán tudunk YouTube-ról akadásmentesen Full HD filmeket is nézni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.