2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OUKITEL K10 – családban marad

Az OUKITEL K10 reklámkampánya egyértelműen az áramforrás köré épül, amelyben nem is fogunk csalódni.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az OUKITEL K10 két nanoSIM-et fogad be, a továbbfejlesztett LTE modem a CAT 7/13 specifikációknak is megfelel, ami másodpercenként legfeljebb 300 megabites le-, illetve 150 megabites feltöltést jelent. A harmadik újítás a Helio P23 rendszerchip esetében az, hogy támogatja a DSDS-t (Dual-SIM Dual-Standby) és a Dual VoLTE-t is, ezért elméletileg VoLTE-képes hálózatokon egyszerre is aktívak lehetnek a készülékekbe helyezett SIM kártyák. A VoLTE-technológia gyerekcipőben jár, ezért ezt kipróbálni nem volt lehetőségem. A beszélgetési hangminőség mindkét oldalon jól érthető és hallható.

Adatkommunikációs téren nincs okunk komoly panaszra, adott a teljes hazai frekvenciatámogatás, így a mágikus B20-as (800 MHz) LTE sávot is ismeri. A Wi-Fi-modem jó érzékenységű, a Bluetooth kapcsolattal nem tapasztaltam semmilyen fennforgást. A GPS-képességekkel sem volt gond, 130 kilométeres távon az iGO Navigationt használva kiválóan navigált. Szenzorokból is bőséges a kínálat, kapunk NFC-t is, gyakorlatilag csak az infra és a légnyomásmérő hiányzik.

Abszolút elképesztő és világrekorder üzemidőt produkál a K10. Papíron a Doogee BL12000 nagyobb akkumulátorral rendelkezik, de egy német nyelvű tesztben kiderült, hogy csak egy átcímkézett 10.000 mAh-s telep van benne és üzemidő tekintetében sem muzsikált túl fényesen.

A képeken jól látható, hogy 168 óra, azaz 7 napos használat után, 13 óra bekapcsolt kijelzővel merült 20%-ra a telefon. A szokásos kétórányi YouTube videónézős tesztet, ezúttal háromórásra nyújtottam és ez idő alatt 6%-ot csökkent a töltöttség. A brutális méretű energiaforrást 20-ról 100%-ra 109 perc alatt töltötte fel. A túlmelegedést elkerülve a töltőáramot a készülék szükségleteinek megfelelően változtatja (Additional Voltage Transfer), 5 és 12 volt között. A váltakozó feszültséghez 2 és 5 amper közti áramerősség tartozik, értelemszerűen a magasabb feszültségértéken, kisebb áramerősségen történik a töltés. A gyártó állítása szerint a K10 feltöltése kevesebb hőt generál, mint a többi telefon esetében a hagyományos 9V/2A QuickCharge szabvány. Ennek kiderítésére egy profi hőkamerát vettem igénybe, a töltési ciklus alatt több alkalommal mértem a hálózati töltőfej és a telefon hőmérsékletét. A gyártó nem kamuzott semmilyen téren, 5 amperes áramerősségen folyt a töltés, a telefon csak langyos volt, a töltőfej maximum 47 Celsius fokra melegedett fel.

Mit kapunk a pénzünkért?

A már említett Lenovo Phab Plus került leváltásra, amely jól szolgált, de vízbe esett, javítani már nem éri meg. Mindkét telefon (tablet?) hatalmas, a Lenovo 188.6 mm x 96.6 mm x 7.6 mm és 229 gramm, az OUKITEL 167,4×78,5×13 milliméteres dimenziókkal és 283 grammos tömeggel rendelkezik. Az OUKITEL K10 EU Express szállítással 281 USA dollárba került, ami 72 ezer forint, további plusz költség nem volt.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.