2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OUKITEL K10 – családban marad

Az OUKITEL K10 reklámkampánya egyértelműen az áramforrás köré épül, amelyben nem is fogunk csalódni.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

Az OUKITEL K10 külső méreteit tekintve hatalmas, de volt már szerencsém ennél nagyobb telefonokhoz is, a Lenovo Phab Plus és a Xiaomi Mi Max személyében. Szó se róla, a 167,4×78,5×13 milliméteres dimenziókkal és 283 grammos tömeggel rendelkező óriásbébit egy kézzel használni lehetetlen, de itt nem is az a cél.

Az előlapot védő Dragontrail üveg alá egy 6 hüvelykes, Full HD+ (1080×2160) felbontású, az AU Optronics által gyártott IPS panel került. Az előlap 71%-át elfoglaló, 18:9-es képarányú, 402 ppi-s képpontsűrűségű megjelenítő betekintési szöge 178°-os. A maximális fényerő és a színvilág is rendben van, az utóbbit a beállításokban található MiraVision képminőség-javító technológia segítségével személyre szabhatjuk. Az érintésérzékeléssel sincs gond, egyszerre maximum 10 ujjat képes kezelni, ennél többre nincs is szükség.

A kijelző felett balról jobbra haladva a fény- és közelségérzékelő szenzort, egy LED segédfényt, a háromszínű értesítő LED-et, a beszédhangszórót és az előlapi kamerákat fedezhetjük fel. A képernyő alatt nem találunk semmit, a vezérlőgombok virtuális formában érhetőek el.

A készülék felső éléről követve a nagyokat, lespórolták a 3,5 mm-es jack csatlakozót, így azt ne keressük. Jobb oldalra került a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó billentyű párosa, amelyek egyébként kiváló nyomásponttal rendelkeznek. Lent a hangszórórácsok között az USB Type-C csatlakozó és a beszélgetési mikrofon látható. Bal oldalon elég magányosnak hat a SIM tálca, amely két kártyát fogad, hibrid dualSIM megoldással.

A hátlapot borító ausztrál borjúbőr borítás, valamint az oldalakon és a készülék felső részén végigfutó fém merevítés, amelyeket csavarokkal rögzítettek, egyediséget kölcsönöz a K10-nek. A magnéziumövezetű robusztus készülékház összeszerelési minősége tökéletes, a baltával faragott élek optikailag is erősítik a markáns megjelenést. A dupla kamerákat takaró műanyag keret és a szintén plasztik márkafelirat azonban ront az összképen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.