2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Onda Obook 10: nem minden arany ami fénylik....

Úgy néz ki mint egy Macbook Air, funkcionalitásában pedig az ASUS Transformer Book T100HA-ra akar hasonlítani.

[ ÚJ TESZT ]

Windows 10

A gép előretelepített 64 bites Windows 10 Home változattal érkezik. Magyar nyelv kezdetben nem választható (angol szerencsére igen), de később a magyar nyelvi pakk telepítésével átváltható a felület.


Gépházban hozzáadható a magyar nyelvi csomag

Ha mindennel megvagyunk, érdemes egy biztonsági mentést készíteni egy külső HDD-re vagy SD kártyára. A táblagép recovery partíciója hibás adatot tartalmaz, onnan nem lehet a Windows 10-et ismét feltolni, gyári visszaállítást ne kezdeményezzetek! Ha mást nem, két dolgot mindenképpen érdemes lementeni: Produkey segítségével a Windows 10 sorozatszámát, valamint Double Driverrel az előre telepített Windows 10 drivereket, mivel ezek nem érhetők el egyelőre minden változathoz (csak V1-est találtam) Ha driverek megvannak mediacreation tool segítségével letöltött és elkészített Windows 10 Home 64 bites telepítőről a Windows 10 bármikor újra rakható.

A táblagépen előretelepített Microsoft Office található (10.1" gép).
Létezik a gépnek dual bootos (Win 10+Android 5.0) változata, de az EU raktárból nem volt elérhető. Intel Manufacturing Flash tool-lal telepíthető lenne, de egyelőre gyári image-et nem találtam. (Chuwi VI10-et egyszer újra kellett flashelnem, kicsit izzadtam, de meg lehetett oldani)

Power+Hangerő fel gomb egyidejű lenyomásával lehet belépni a BIOS-ba. Itt lehet pl. az USB bootot beállítani. USB-t le ne tiltsátok, mert kizárjátok magatokat!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.