2021. január 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Onda Obook 10: nem minden arany ami fénylik....

Úgy néz ki mint egy Macbook Air, funkcionalitásában pedig az ASUS Transformer Book T100HA-ra akar hasonlítani.

[ ÚJ TESZT ]

A problémás dolgok: Webkamera+Wifi

WebKamera

A táblagépnek egy 2 megapixeles webkamerája van, ami nem gond, nem tartozunk azok közé, akik táblagéppel fotóznak... A hozzám eljutott táblagép az 5. verziónál tart (Onda esetén a sorozatszám 9. és 10 száma pl. nálam V5, azért fontos, mert a kínaiak össze-vissza csereberélik a hardver összetevőket az egyes verziókban). De a kamera képe fordított még a V5 esetén is! Szóval minden fejtetőn áll.


Gearbestnek küldött egyik reklamációs videó

Max Skype-ban használnánk a webkamarát, minket nem annyira zavar. Aránylag könnyen orvosolható.
Manycam free változatát le kell tölteni, telepíteni. Elindítani, a webkamera képét megfordítani, Skype esetén pedig a virtuális Manycamot kell kamera forrásnak beállítani. (Skype előtt mindig el kell indítani Manycamot)


Flip & Rotate 4. ikon

Wifi

Hirdetés

Egy Broadcom gyártmányú 802.11n-es SDIO Wifi vezérlő van a táblagépben. (Broadcom 43430, VID_02d0&PID_a9a6&FN_1). Drivert a gyártó honlapján sem lehet találni :( Ez a driver működik.

De ennél sokkal nagyobb baj, hogy a kínaiak nem ismerik/figyelmen kívül hagyták a Faraday kalitka törvényét. A teljesen fém hátlap leárnyékolja a wifi antennát. A wifi szignál nagyon gyenge, a teljesítménye meg a fogott jelhez viszonyítva is katasztrofális.

Pedig úgy kellet volna megoldani, ahogy a konkurens Cube Iwork 10-nél, kis műanyag betéttel. Ettől nem lett semmivel kevésbé trendi...


Cube iWork 10 Ultimate


19.5Mbps a legjobb pillanatában, de inkább 6.5 és 13.0 MBps között ingadozik.


Ugyan ott macbook white 2010 (nem mai gyermek) 130 Mbps

A sebesség meg még a szignál erősségnél is gyengébb. 2-300kB/s-ot csak rooter közelében tud.
Video streaming teljesen kizárt.

Javított driver, esetleg BIOS, ahol a wifi szignál maximumra van állítva, egyelőre nincs (nem hinném, hogy segítene sajnos). Orosz barkácsoló levette a hátlapot, anélkül jó wifi sebességet mért, majd hackelt rá egy antennát. Igazi Chokito, "ronda és finom".


Broadcom wifi és a belső antenna (sajnos nincs nagyobb kép)


Kívülre kivezetett nagy antenna, működik, de nekem nem tetszik :(

Én egyelőre nem vettem rá magam a fúrás-faragásra. Inkább külső USB wifit használunk. Webböngészéshez, max. 720p-s videóhoz a billentyűzet 1.0-s portja is megfelelő. Nagyobb sebességhez kell a tábla 2.0-s micro USB portja. A táblához passzoló tesztelt USB adapter lásd a kiegészítőknél.

.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.