2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

NZXT Vulcan - ronda, de finom!

Pár hónapos kitérő után úgy döntöttem, hogy visszatérek az mATX méretű kuckók világába.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Elérkeztünk az első sarkalatos ponthoz. Ez ugyebár teljesen szubjektív. Vagy tetszik valakinek, vagy nem. Illetve van még egy harmadik tábor, aki a belső értékei miatt eltekint a "furcsa" külsőtől. Én magamat leginkább ez utóbbi táborba sorolnám. Tény, hogy a ház a valóságban sokkal kellemesebben néz ki, mint a képeken. Bizonyos szögből nézve még szépnek is nevezhető. Lassan két hete használom és kezdek megbarátkozni vele, sőt mondhatnám azt is, hogy most már azoknak a táborát gyarapítom, akiknek tetszik. Mindezek mellett nem árt azt is megemlíteni, hogy az utóbbi időkben készült -némelyik- NZXT házakhoz képest szolid a külseje.

Szemből a ház elég egyszerűnek nevezhető. Semmi különösebb csicsa. Itt leginkább az lehet furcsa, hogy az előlap síkjában több törés is van, illetve az előlep szélén egy kimagasló perem fut végig.
Felül két 5.25"-ös, alatt két 3,5"-es meghajtóhely található, alul pedig egy rács, amin keresztül az első ventilátor kap levegőt.
Felül található a ventilátor szabályzó két potmétere, mellette pedig egy szolid NZXT felirat.
Az előlap jobb szélén egy hosszú, függőleges csík fut végig, ez a powerLED. Ezt a ház hátulján található gombbal, ki-be tudjuk kapcsolni. E fölött van egy kisebb Led, ami a HDD aktivitást jelzi.

szemből

A ház jobb oldalán egyedül az oldallap kitüremkedése lehet feltűnő, ami segít több helyet biztosítani a hátul elvezett kábeleknek.

jobbról

Bal oldala mondhatni nincs a háznak, mert az oldallap nagy részén egy rács található. Erre egy 20cm-es ventilátort szerelhetünk, aminek a felfogatási pontjaiba puha gumigyűrűket tettek, hogy csökkentsék a rezonanciát.
Ez a rács is kiemelkedik a ház síkjából, aminek köszönhetően 165-170mm magas processzorhűtőt is használhatunk, természetesen ilyenkor az oldalsó ventilátort mellőzni kell.

balról

A ház tetején találhatóak az előlapi panel csatlakozói. Ez sok esetben hasznos és kényelmes megoldás, viszont problémát okozhat, ha a házunkat az asztal alá szeretnénk tenni.
Van e-SATA is, szintén hasznos. A bekapcsolásért és újraindításért felelős gombok fémhatású műanyagből készültek, ennek ellenére pontosan illeszkednek, nem lötyögnek.
Itt a található a ház -számomra- egyik legkifogásolhatóbb külső jegye, a púp a ház tetején. Egyrészt hasznos, mert 2db 12cm-es ventilátort szerelhetünk ide, úgy hogy nem veszítünk helyet a ház belsejéből, ami mATX-nél nagyon fontos. Másrészt egy kicsit csúnyácska...de ez ugye szubjektív.

felülről

A ház hátulja nem sok különlegességet tartogat. Alulra tehetjük a tápegység, ami ventilátorral lefelé és ventilátorral felfelé is beszerelhető. Felül van két kivágás a vízhűtés csöveinek. Alattuk pedig egy gomb, amivel a powerLED és az egyik (gyári) ventilátor LED-jét tudjuk ki-be kapcsolni.

hátulról

A ház alja se tartogat meglepetéseket. A négy láb elég magas, így a tápegység, lefelé néző ventilátorral is elég levegőhöz jut. A lábak műanyagból készültek, de az aljukon egy-egy gumilap van, ami megakadályozza a rezonanciát.
A tápegység alatt egy kivehető és mosható porszűrő van. Szintén piros pont jár érte.

alulról

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lancool K58 - Lian-ócó'-Li

    Történt egyszer, hogy hosszas gondolkodás után házvásárlásra adtam a fejem. Előző házam egy CM Elite...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.