2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

nVidia GTX 550ti 1GB – megéri?

G92 vs. GF116 - érdemes-e váltani?

[ ÚJ TESZT ]

Szerepjáték, stratégia, végszó

És lássuk, hogy micsoda meglepetés látható a grafikonokon! A heroes 6 meglehetősen friss demója egy fikarcnyit se hatódott meg a Fermi architektúra egyik legfrisebb inkarnációjától. Talán processzorlimit állna itt is az útban?
Update: úgy tűnik még nem igazán optimalizálták a játék demóját. Teljesen véletlenszerű helyeken felugrik az fps, de olyan szinten, hogy két millimétert mozgatom a kamerát és +30 fps különbség van (vagyis 50+ fps-t nyom ki magából a GTX). Ez talán válasz lehet, sajnos a GTS 250-nel már nem tudtam kipróbálni, hogy mekkorát nő a sebesség, ha trükközök.

Gyorsulás túlzottan nem mondható el a Dragon Age Origins-ről sem. A minimum fps ugyan változott pozitív irányba, de átlagosan nagy előrelépés nem történt. Szerencsére a játék kellemesen fut mindkét kártyán, de ez jelenleg csak azt jelenti, hogy felesleges váltás történt a GTX 550ti-re.

Végszó

Hát-hát... vegyes a kép. Árát tekintve a kártya valamelyest bolti ár alatt került hozzám és idővel elpasszolom a GTS 250-et is, így nem mondanám rossz vételnek semmiképpen, hiszen általában gyorsabb volt, mint a régi vagy legalább olyan gyors. Ez pedig később még jól jöhet, ha egy évig kihúzza túl nagy kompromisszumok nélkül, az már győzelem.
Ugyanakkor nagyon érdekes, hogy míg szintetikus tesztekben agyonverte a régi kártyát, némely játékban abszolút semmi előrelépés nem történt.
Ezek tekintetében nem kifejezetten ajánlható a kártya azoknak, akik hozzám hasonló cipőben járnak és hasonló hardverrel rendelkeznek, csak akkor, ha hasonlóképp pénzzé tudják tenni a régi kártyájukat vagy sokkal gyengébbet cserélnének le és akkora keretből tudnak gazdálkodni, amiből maximum egy GTX 550ti-re futja. Nagyon rosszul nem lehet vele járni, de mindenképp megemlíteném, hogy van más alternatíva is a piacon hasonló árral és teljesítménnyel, illetve valamivel több pénzért jóval nagyobb teljesítményű kártyákat is be lehet szerezni. Türelmesebb, gyűjteni képes arcok előnyben.
Sajnos tuning hiányában most nem derült ki, hogy vajon a processzor szólt-e bele ennyire a nullgyorsulós dolgokba vagy valami más, mindenesetre ami késik, nem múlik. Idővel visszatérünk erre a kérdésre is!

N

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.