2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

nVidia GTX 550ti 1GB – megéri?

G92 vs. GF116 - érdemes-e váltani?

[ ÚJ TESZT ]

Autós játékok

Rögtön az elején egy viszonylag meglepő eredmény. Viszonylag azért, mert tudjuk, hogy az F1 2010 nagyon szereti a négymagos processzorokat, én pedig nem tudtam ezzel szolgálni a teszthez. Ugyanakkor azért az meglepő, hogy ennek ellenére nem sokat tud felmutatni a GTX a GTS-sel szemben.

Test Drive Unlimited 2 esetében nagyon hasonló a helyzet, a GTX itt sem tud meglépni annyira, mint azt a szintetikus tesztek során láthattuk.

A GTA IV szintén nagyon processzorigényes játék, itt előre borítékolni lehetett, hogy nem nagyon lesz különbség, de azért minimum fps terén mégis történt egy kis előrelépés, ez pozitív.

Az rFactort azért vettem be a tesztbe 2005-ös kiadása ellenére, mert manapság játékos óráim nagy részét vele töltöm, így ki akartam mérni, hogy mit mutat, ha új vasat tolok alá. Nem kérdés, nem emiatt a játék miatt vettem új VGA-t, hiszen látható, hogy remekül fut a régi kártyán. Egy meglehetősen zsúfolt bajnoksági replayt játszattam vissza vele a saját autóm belső nézetében, tehát próbáltam életszerű helyzetet teremteni. Jól látható, hogy 100% processzorlimit áll fent mindkét kártya esetében, de a játékot rá lehet venni arra, hogy használja processzorunk több magját is (ha van neki), így pedig azért már kijön a különbség, bár érzésem szerint még mindig messze nem akkora, mint amekkorának lennie kéne. Mindenesetre feltételezhető, hogy a GTS már kifulladt, míg a GTX-ben még van tartalék, de legalábbis jelen helyzetben gyorsabb, ez jól látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.