2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia PureView 808: kamerás nagyágyú

Volt szerencsém tesztelni a Nokia PureView 808-at. Nem okozott csalódást a telefon, sőt!

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, hardver

Hardver, szoftver:

A telefonban egy 1,3 GHz-es, ARM 11-es proci van beépítve,ami ARMv6-os utasításkészlettel lett megáldva. A GPU a Broadcom BCM2763 chipjét kapta meg. A RAM mérete 512 MB, ezzel kapcsolatban sok mindent nem tudok írni, nem mai darab, de nagyon jól teszi a dolgát.

Szoftveresen a Symbian Belle van rajta, ami rendkívül jól van optimalizálva, de azért vannak röccenések a menüben, ha gyorsan akarunk haladni benne, de általánosságban el lehet mondani, hogy nagyon gyors.

Az alkalmazásokat sebesen nyitja meg, nem akad, teszi a dolgát. A Symbian Belle-ben kibővítették az opciókat és eléggé sokrétűvé tették, tudásban nincs hiány. A %-os akkumulátor kijelzést hiányoltam nagyon. Rendkívül testreszabható, a "home" képernyő minden oldalához külön háttér rendelhető hozzá és widgetekben sincs hiány, szinte minden kitehető. Szerintem hibátlan, bár kicsit úgy éreztem, hogy picit „túl testreszabható”, de ez végülis nem baj.

menü

Multimédia:

A zenelejátszóját jónak mondanám, elég jól testreszabható, van equalizer is benne, de csak előre tárolt sémák között válogathatunk.

A hangerő nagyon jó, tisztán, szépen szól, hibátlannak mégsem mondanám, mert sajnos nincs benne mappánkénti megjelenítés, ami, ha mondjuk egy privát válogatás albumot akarunk hallgatni a sok más album között, ezt elég nehézkessé teszi. Támogatja a sztereó Bluetooth füleseket is, albumborító is van természetesen.

A rádió hibátlan, minden van benne, ami kell, automatikus állomáskeresés, RDS + FM transmitter is van, ezért külön köszönet a Nokiának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Nokia Lumia 520

    Kellemes meglepetés a Lumia „leggyengébb” terméke, szerintem ár/érték arányban a lehető legjobb.

  • Nokia Camera gyorstalpaló

    Szeretnél minél jobb képeket készíteni Nokia telefonoddal? A cikkből mindent megtudhatsz erről!

  • A Nokia 7110-es projekt – Back to basics

    A történet főszereplője egy Nokia 7110-es lesz, amit kicsit átalakítok, kicsit megtisztítok, kicsit megvariálok.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.