2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Ninox Venator - második menet

Fekete köntösbe bújva, kiváló talpakon hozza el az újításokat a Ninox Venator javított verziója.

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

Ez az a rész, ahol szintén elhasalt az előd, de nagymértékű javuláson esett át némi Rolling Stones után.

A két főgomb kellemes nyomásponttal bír, könnyebbek a klikkek, mint akármelyik Zowie, Nixeus, vagy Dream Machines által eddig kiadott rágcsálón. A kapcsolásért 50 millió kattintásra tervezett, kék pöckös Omron D2FC-F-K kapcsolók vannak (ez persze nem garancia arra, hogy ki is bírják a nominális élettartamot, általában hamarabb elhaláloznak).

A bal gombom tökéletes, de a jobbra már jutott egy emberes adag holtjáték. Szerencsére semmi nincs, amit némi szigetelőszalaggal és/vagy egy kis hajlítgatással ne lehetne megoldani. Ehhez azonban szét kell szedni az egeret, ami természetesen garanciavesztéssel jár.
Sajnos jellemző elég sok post-travel is, azaz a gombokat a kapcsolás után tovább lehet nyomni. Clickspam játékoknál ez nem biztos, hogy olyan kedvező lesz.

Itt most leírom újra, amit már rengetegszer leírtam az elmúlt hónapokban. A minőség-ellenőrzési sztenderdek olyan szinten leestek az összes perifériagyártó vállalatnál, hogy az valami katasztrófa. Egyszerűen túl random az egész, nem tudhatni, hogy mikor fogunk ki lötyögő görgős, recsegő burkolatú, rázkódó szenzorlencsés, vagy akármilyen más apró hibával rendelkező egeret. Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni, ha nagyon zavarja a felhasználót, akkor vissza kell küldeni, vagy szétszedni és házilag barkácsolni megoldást.

A görgő nagyon jó lett, nincs játék két fokozat között, mint a fehér változatnál, valamint a kicsit túl határozottan járó TTC encoder is le lett váltva egy könnyebben járóra (melynek gyártója az F-Switch). A fokozatok így is kellemesen elkülönülnek egymástól, nem olvadnak egybe. Véleményem szerint ez a megoldás böngészésre és játékra is ideális.
A középső gomb nyomáspontja nagyon jó, nem túl nehéz, de görgetés közben sem lehet véletlenül lenyomni. Az alatta operáló mikrokapcsoló típusára nem tudtam fényt deríteni.

Az oldalgombokat tactile switch-ek működtetik. Láttam már jobbat, de nem vészes a használatuk. Sem holtjátékot, sem számottevő lötyögést nem tapasztaltam.

Talpak, kábel

A gyári talpakon egy védőfólia van, amit használat előtt el kell távolítani. Egy extra szett pacsker is található a csomagban, így egyhamar nem fogunk kifogyni belőle. Azt kell mondjam, hogy nagyon jól csúsznak. Általában egyből cserélem az egereim gyári talpait, de ezt nem biztos, hogy leváltom.

A kábel is jelentős mértékben javult a fehér Venatorhoz képest, jóval hajlékonyabb lett. Most úgy körülbelül gyári Zowie-kábel szinten lehet, bár annál talán egy hangyányit merevebb. A vastagságából még azért lehetne lefaragni. Az anyaga is el van találva, nem kelt túl nagy súrlódást, ha leér az egérpadra.

Az alsó talp alatt található a két csavar, ami az egeret egybetartja. Ezt a talpat nem feltétlenül kell lehámozni, ha szét akarjuk kapni az egeret, elég csak két lyukat bökni rá egy hegyesebb csavarhúzóval. Az alábbi képen látszik, hogy hol is vannak a csavarhelyek pontosan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Zowie Divina S széria

    A széria valószínűleg rétegtermék lesz a fényes felületkezelés illetve az átlagtól eltérő színek miatt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.