2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Ncase M1 mod ELKÉSZÜLT!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sikerült szert tennem a címben szereplő házra, így gyorsan vízhűtést tettem bele és kissé moddoltam is.

[ ÚJ TESZT ]

Sikerült szert tennem a címben szereplő házra, ezért gondoltam, megírom a tapasztalataimat vele kapcsolatban, illetve az átalakítását is nyomon követhetitek.

Először is egy lista az alkatrészekről, amik a gépbe fognak kerülni:

- Core i7 4790K
- Asus Z97i Plus
- Corsair Dominator Platinum 8 GB 2133mhz
- Asus GTX 760 Mini
- Crucial M500 240GB M2 SSD
- Silverstone SX600-G

Vízhűtés alkatrészei:

- EK Supremacy ELITE
- Laing D5 from Alphacool
- Bitspower D5 mod top
- Bitspower D5 mod kit
- Swiftech MCR-H220 Radiator
- Masterkleer 16/10 Black Tubing
- 1x Bitspower dual rotary adapter for pump
- 4x 16/10 black nickel compression fittings

Egyéb felhasznált alkatrészek:
- MNPCTech láb
- Plexilap
- kemény pcb-vel ellátott fehér ledsor
- fehér ledek a D5 tetőbe
- Black Vandal switch with white led ring
- 16AWG fekete kábel
- csatlakozók az egyedi kábelekhez
- MDPC-X fekete harisnya
- kábelvezetők

Először is jöjjön a ház, ami egy kartondobozban érkezett jól becsomagolva, sok tartozékkal. Méretei a következők: 250 mm x 16 0mm x 338 mm (magasság x szélesség x hossz) A ház full alumínium, kívülről szálcsiszolt, belülről pedig festett.

Ventirácsokkal, porszűrőkkel, kétféle táp tartókonzol, egy a hagyományos ATX, illetve egy SFX táp rögzítésére. Csavarokból kapunk tartalékot is pár darabot. Érdekes megfigyelni az oldallapok rögzítését, egy bepattintós módszerrel működik, ehhez kapunk tartalékba párat, mert hajlamos eltörni, ha valaki nem elég óvatos. A ház tetején van lehetőség slim ODD meghajtónak, de én az enyémet a kivágás nélkül kértem, mert nekem erre nincs szükségem. Kapunk a házhoz normál HDD-hez és SSD-hez való felfogatókat, amit a táp mellé tudunk helyezni, ha SFX tápegységet használunk.

Hagyományos tápegységnél a ház elejét lepattintva találunk 1 SSD helyet, illetve a ház aljára tudjuk rögzíteni. SFX megoldásnál kapunk egy ventillátortartó keretet, amire 2 db 120 mm-es ventilátort, illetve 240-es radiátort is felrögzíthetünk 45 mm vastagságig. A ház alján szintén lehetőség van 2 db 120 mm-es ventilátor beszerelésére, a ház hátulján pedig 80/92 mm-es ventillátorhelyeket találunk.

A ház ITX alaplapokat fogad, 3 db PCIe bővítőhely található rajta. Maximális hűtőméret, ami belefér: 130 mm. Az előlapon találunk USB 3.0 kivezetést, audio, mikrofon csatlakozást, és végül, de nem utolsósorban egy bekapcsoló gombot.

Jöjjenek a módosítások. A házhoz terveztem egy új oldallapot 5 mm-es sötétített plexilapból, amit lézerrel vágattam ki magamnak.
Íme:

A rögzítéséhez mágnes szalagot használtam, egy csíkot a tetejére és aljára, a plexinek és a háznak is.

Egyedi lábakat is rendeltem a házhoz:

Plasti-dip használatával feketére fújtam őket, a végeredmény a következő lett:

A táphoz egyedileg csinálok egy új kábelszettet, nekem megfelelőre méretezve, harisnyázva. Kábelnek fekete 16AWG kábelt használok, harisnya az MDPC-X fekete. Phobya csatlakozók és ehhez tartozó 'pin'-ek. Ez még folyamatban van, ha kész, az eredményről töltök fel képeket.

Találtam plexi kábelvezetőket, amikkel szebben meg tudjuk vezetni a kábeleinket, rendeltem is belőle 2 fajtát, mindkettőből több méretben. Az egyik fésű alakú, a kábeleket bele kell pattintani és úgy megvezeti, míg a másikon kis karikák találhatóak, amin át kell fűzni őket.

Világításnak merev nyákos, hideg fehér ledsort fogok használni.

Jöjjenek a vízhűtéses alkatrészek. Először is a pumpa, amire felkerült a Bitspower burkolat, a ledet glue gunnal ragasztottam a helyére. A pumpa tető gyárilag 3/8" menettel érkezik ehhez egy szűkítőt helyeztem be, ami 1/4-re alakította.

Radiátor: egy Swiftech MCR-H220-ra esett a választás, 30 mm vastag, fix csonkokkal érkezik és 2 db ventillátorral. A csonkok 10 mm-es belső átmérőjű csőre vannak kialakítva. Ami óriási előnye ennek a radiátornak, hogy kapott egy beépített tartályt, ami rengeteg helyet megspórol a házikóban.

A ventilátorokat lecseréltem a radin Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM-re.

Proci blokknál az EK Supremacy Elite-re esett a választásom, kinézetben nekem ez jött be a legjobban jelenleg, a hűtési teljesítménye is tökéletes.

A ház elejére csináltam egy panelt a bekapcsológombnak, amit vandálbiztosra cseréltem, hasonló szálcsiszolt fekete anyagból, mint maga a ház. Az oldallapot rögzítettem a helyére, jelenleg a kábeleken dolgozom.

Jelenleg itt tartok a géppel. Léghűtéssel össze van rakva, a cikket is erről írom. A folytatással és több képpel hamarosan jelentkezem!

Készen lettem a kábeleket, amit fekete 16awg kábelből csináltam, mdpc-x fekete harisnyával húztam be, zsugorcső használata nélkül. Beraktam a vgahoz egy kábelvezetőt is, a többit a vízhűtés beszerelésekor fogom berakni. (kép minőségért elnézést, de így sikerült, a kész állapotról lesznek rendes képek)






Megérkezett a fehér Darkside ledsor is amit az MNPCTECH-től kaptam.



Elkészültem az új oldallapoknak a tervével, a következőképpen fognak kinézni.


Update!

Elkészültek az új oldallapok a házhoz illetve a 24pin és 8pin eps kábel. az oldallapok éleinek reszelésével készen vagyok, a felfogatáshoz szükséges lyukak kifúrása van még hátra, aztán jöhet a festés. A ház vázszerkezetét már lecsiszoltam, előlapot kell még megcsinálni, aztán festés.



Update!

Elkészültem a festéssel, de még a polírozás és a tökletesítés hátravan. Rendes autófestéket használtam, hogy strapabíró legyen. Elkészült a nameplate és az új lábak is. Úgy döntöttem, hogy ha lehetőségem lesz rá, akkor kiviszem a gépet a Veletech-re is megmutatni!
Íme a jelenlegi állapot!


UPDATE!

Végére értem a ház átalakításnak és örömmel jelenthetem be, hogy teljesen elkészültem vele. Az utolsó lépés az összeszerelés ami hamarosan meg fog történni.











FINAL UPDATE!

Elkészültem a géppel, beköltöztettem egy ismerősöm gépét és indul németországba lassan. Összeszerelésről és a kész gépről itt lesznek a képek:


















Azóta történt

Előzmények

  • Full carbon mATX dobozka

    Meglévő mATX konfigot épitettem be a lehető legkisebb házba, kapott új elő és hátlapot, majd az egészet lefóliáztam.

  • Hermione's dream

    Az idei DCMM-re kijutást céloztam meg egy régi tervemmel, avagy egy boszorkánynak is kell billentyűzet!

  • PWM-es Alphacool D5-szivattyúteszt

    Röviden be szeretném mutatni az új, PWM-vezérelt szivattyúmat, ami a következő modom kiemelt alkatrésze lesz.

  • Poseidon ROG mod

    Az ASUS szponzorálásának köszönhetően egy újabb mod született, ezúttal egy casecon, vagyis egy, teljesen az alapoktól felépített gép.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.