2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Navitel T500 3G: a félezres terminátor

Minden hibáját figyelembe véve, mégis megszerettem az elmúlt pár hét alatt ezt a kis olcsóságot.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A gyártó hazai terméke dolgozza fel az összes információt, ennek középpontjában az MediaTek MT 8321 Cortex A7, 4 magos, egyenként 1,3 GHz-re skálázott terméke van. Nem egy erőmű, cserébe nem kell neki a rejtett hidrogén tüzelőanyagcellás áramellátás. A belső memória 1 GB. Persze, tudom... Előre hallom a fejekben lezajló véleményeket. Ma már nem életképes ennyi RAM-mal… Részben igazuk is van, de továbbra is a felhasználási terület van a szemem előtt.

Minimális eséllyel arra, hogy többet meg szeretnének ismerni a benne rejlő lehetőségekből. A rendszer 60% körüli memória mennyiséget használ. A kevéske megmaradt memóriának a kezelése szigorúra sikeredett: igen hamar kilövi a nem használt appokat. Az újra töltéshez már türelem kell, itt érezhetjük a korai modell igazán darabos mozgását, amit még a T800-as modell is megörökölt, igaz, Arnold?
Tárhelyből 8 giga szorult bele, ebből kb. 4-et használhatunk. A klasszikus 1/8 felállás. A micro SD bővíthetőségnek köszönhetően, na meg az Android 7.0 rendszer okán beállíthatjuk kiterjesztett tárolónak is. Egészen 32 GB-ig ismeri fel a kártyákat.

A kis SoC nem egy fénysebességgel dolgozó egység. Cserébe igen takarékos, és a kijelző nélküli navigációval rendes üzemidő is elérhető. Mivel egy valóban kis SoC-kal van dolgunk, a játékos tesztetek kihagyom, egy Antutu tesztet a rend kedvéért futtattam.

A rendszer viszonylag friss, a 7.0 főverzió fut, ami frissíthető OTA-n. Legutolsó frissítési dátum júliusi. Meglepődnék, ha kapna újabb főverzióra frissítést. Persze ettől a készülék hamarabb kerül a kukába, minthogy a rendszer válna használhatatlanná.

Nem tartok rendszer-bemutatót, ezt már sokan megtették előttem. Van osztott képernyő, rendes Play. Szerencsére az alap csomagot telepítették, így szinte tényleg vegytiszta. Alapból nem rootolt. Egyszer próbálkoztam vele, de nem sokra jutottam. Így inkább egy launcherrel letiltottam a számomra nem fontos alkalmazásokat. A továbbiakban telefonként nem valószínű a használata.

FM rádió van a programok között, igaz, faék egyszerű. Ismeri a hazai frekvenciasávokat és a csatlakoztatott hangeszköz vezetéke szolgál antennaként, így nincs szükség internetre.
Mivel telefonként is használható, egy elég jól érzékelhető vibramotor is került a gépház alá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.