2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Navitel T500 3G: a félezres terminátor

Minden hibáját figyelembe véve, mégis megszerettem az elmúlt pár hét alatt ezt a kis olcsóságot.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sziasztok!

Újra találtam egy "olcsóság" kütyüt, ezt mutatom be nektek.
Jó ideje nem készítettem bemutatót, de igyekezni fogok, megígérem.
A beszerzési projekt már hónapok óta itt forgolódik körülöttem, mivel a régi GPS most már távozni készül. R.I.P.

Persze nem is lenne komplikált a dolog, ha nem egy idősebb ember lenne a leendő használó. Igen nehéz megfelelő eszközzel pótolni a távozót. Na, de mi ifjak rendületlenül haladunk előre, és követjük a technikai fejlődést. Ezt tettem én is a Tesco sorai között, és kerestem fejben a megoldást.

Ne legyen nagy, se kicsi. Legalább 2 fajta NAVI program használható legyen vele. Itt már a WinCe kiesett. Lassan 6. éve csak IGO-t használ a leendő tulajdonos, ami azóta működik Androidon is. Illetve ott a Google Maps és számos más lehetőség. Summa, az oprendszer eldőlt. A méret, minimum 5", jól látható legyen, de nem lehet 10", a kettő között keresek.

Kínából rendeljek...? Volt már jó pár rendelésem és megoldhatatlan nem volt eddig. Viszont most nem akartam ezt. Közben kavarog a fejemben, mit is tudjon a ketyere, mennyi lenne a lélektani határa a vételi árnak. Na, mielőtt azt gondolnád, spúr vagyok... Ne hidd, mert nem. Csupán tapasztalt, nincs a világon olyan drága és szuper készülék, amit ne tudna leamortizálni pár év alatt és nincs benne szándékosság. Egyszerűen számára ezek csak vackok. Így vacak szinten kell gondolkoznom, miközben mégsem, mert a support én leszek.
Meg kell oldanom a vezeték nélküli töltést is. Ezt persze csak házi barkács módon, mert a töltési szabályok betartása is egy gyenge pont. Erre van elképzelésem, és ki is vitelezhető.

Mit tegyek, mit vegyek? A legjobb lenne egy T1000 modell, na ezt tedd tönkre... Hmm... Megtenné. Legalábbis szoftveresen biztos, és akkor aztán jaj, ha az bekattan. Meg egyébként is elég nagy darab, elfoglalja egy utas helyét. Lemásolhatná a 4 db felnit, és króm felniként lehetne az autón, közben navigál. Csak hogy néz már ki a króm felni egy '95-ös kisteherautón? Plusz, ha a gumisnál ébred fel, hova is navigált... Áhh, belegondolni is rossz.

Szóval gondolataim között merengve haladok a sorok között, mikor megakad a szemem a kistestvérén, T500. Hmm, ez a félezres modell jó lehet... Gyorsan lekaptam a polcról, szerencsére nem volt aktív. Átszaladtam a paramétereken. Hoppá, ez valóban jó lehet?
Az ára sem vészes mindösszesen bruttó 22.900 Ft egy év garanciával, itt helyben autóval kb. 5 percnyi távolságra. Mivel igyekszem megfontoltan vásárolni, ezért vissza is tettem a polcra.
Napközben segítségül hívtam a netet, szétnéztem, mit lehetne még választani ebben az ársávban és csak ezután döntöttem.

Este 8 óra, megint itt állok a polc előtt, kezemben a doboz és próbálok beleérezni, jó lesz ez?
Még mindig kételyek között indultam el a pénztár felé, majd 3 perc alatt kifizettem. Most már mindegy, rátettem a pecsétet. A vevőszolgálatnál közölték, 3 napon belül indoklás nélkül visszaveszik. Szerencsére nekem beleesett a hétvége is. Így mindjárt 5 nap lett. Szuper, akkor ez a pecsét még nem száradt meg.

A garanciapapírok kitöltése közben szemrevételeztem a kis Termikét, na tessék, már beceneve is lett.
Külsérelmi nyomokat nem találtam. (Ezek szerint még nem volt bevetésen.) Ezt most kellett megnézni, mert a külső behatásokra garancia nem érvényes. Ezután vissza a dobozba. Sietve ültem az autóba.
Bekapcsoljam, ne kapcsoljam?
Nem!
Mi van, ha hibás és egyből a fedélzeti komputer felett átveszi az uralmat? Na nem, velem ezt nem játszod el, kiscsávó, pár perc múlva a garázskapu nyílik, kocsiajtó záródik, még 15 méter... Még 8 lépcső... ajtó nyílik...
Doboz felnyit és egy határozott nyomvatartással felélesztettem.

Ami ezután történt...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.