2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

N-Gage - a játékos legenda

Összegzés a Nokia legendás konzol-telefon-zenelejátszó hibrid produktumáról!

[ ÚJ TESZT ]

Hanyatlás

A Nokia megpróbálta feléleszteni és sikeresebbé tenni az N-Gage projektet, sajnos a QD nem hozta meg a várva várt sikert. Sok hibát tüntettek el a ráncfelvarrással, de a frissítések ellenére sem tudott jobb eladási értékeket felmutatni, aminek az eredménye a gyártás leállításával volt egyenlő. A név persze nem tűnt csak úgy el, ahogy az lenni szokott újrahasznosították, ami érthető is ennyi pénz elköltése után.

2007. április 7-től az N-Gage mint szolgáltatás vált globálisan elérhetővé, tehát már nem egy eszközt kaptunk, csak annak nevével szerettek volna egy új rendszert könnyebben beindítani, ismertté tenni. A bevezetést egy 8 hetes teszt időszak előzte meg, ennek során minden Nokia N81 birtokos kipróbálhatta a rendszert, a visszajelzések alapján pedig külön javításokat és finomításokat eszközölt a gyártó. A megjelenést követően az N81, az N82, és az N95 tulajok használhatták a végleges kiadást, később persze más telefonokba is beépítésre került.

Az N-Gage Next Generation alapvetően egy közösségi szolgáltatás volt, mivel a játékok kipróbálása és megvásárlása mellett értékelhettük ezeket pontszám vagy vélemény formájában. A beüzemelés nagyon egyszerű volt, letöltöttünk egy kisebb telepítőt, majd annak elindítását követően pár percen belül már csatlakozhattunk is a virtuális közösséghez. Ha kiszemeltünk egy játékot, azt vásárlás előtt lehetőségünk volt kipróbálni, ennek köszönhetően láthattuk mit kapunk, ha a vétel mellett döntünk. Az 5-10 eurós árcédula mellett ugyanezeket letölthettük 24 órás korlátozással természetesen olcsóbban, mely igencsak megérte annak, aki belelendült.

2007. augusztus 29-i Go Play rendezvényen bejelentették az Ovi márkanevet, megtudtuk, hogy az összes szolgáltatását a Nokia ez alá kívánja integrálni. Majdnem pontosan egy évre rá, augusztus 28-án aktiválták a rendszert, ami akkor még csak teszt fázisban futott.

2009. október 30-án, a Nokia közölte, hogy az N-Gage szolgáltatást 2010. szeptemberében leállítják. A megvásárolt játékainkat ezután az Ovi Store-ból kellett letöltenünk, sajnos eredményeink és a lementett beszélgetéseink az átváltás miatt elvesztek.

Ezt követően 2011. május 16-án közölték az Ovi megszűnését, ezzel együtt pedig bejelentették hogy a meglévő szolgáltatások a Nokia márkanév alá fogják bevonni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.