2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moto G100 – are you „Ready for”?

Ebben az évben először került csúcskategóriás lapka a Motorola legsikeresebb modellsorozatába tartozó legújabb G100-as készülékükbe.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, multimédia

[kamerák]

A főszenzor egy 64 megapixeles 1/2.0" egység quad-bayer elrendezéssel f/1.7, (széles), 0,7 µm, fázisdetekciós autófókusszal, optikai képstabilizátor nélkül. A szenzort az Omnivision szállította. A végeredmény – a pixel binning miatt – maximum 16 megapixel lehet, de a manuális módban a 64 megapixeles képek készítése is elérhető. Az ultraszéles lencse 16 megapixel felbontású f/2.2, 117˚-es értékekkel, ami makró módot is tud. A harmadik lencse egy 2 megapixeles szenzort rejt, ami a mélységérzékelésért felel. A negyedik lencse a 3D-s TOF szenzort és a lézeres autófókuszt rejti.

Az előlapon 2 kamerát találhatunk. A főlencse egy f2.2-es 16 megapixeles quad-pixeles szenzor, amivel a normál szelfik elkészítéséért és a videó hívások lebonyolításáért felel. A mellette található kamera egy 8 megapixeles 118-as látószöggel rendelkező optikát takar és a szélesebb látószögű szelfik elkészítéséért felelős. Videózni Full HD minőségben lehet a frontkamerák esetében. Attól függően, hogy melyik lencse van használatban, felvillan egy kör animáció az adott lencse körül.

[kamera app interfész]

Készítettem pár képet a gyári kamera szoftverrel és GCam portokkal is. A kamera csak elektronikus képstabilizálást kapott, ami elég jól végzi a dolgát a videók készítése során. 6K 30 fps a maximális felbontás, ám ekkor már nem érhető el a stabilizálás. A normál és a széles látószögű kamera között videó készítése során csak és kizárólag 1080p 30 fps esetén enged váltani a szoftver. A többi videó módnál nem érhető el a felvétel közbeni váltás.

A képek esetén mivel az ultraszéles is 16 megapixel felbontású, mint a főkamera, így itt nem futunk bele abba a régóta meglévő Moto kamera alkalmazás hibába, ami szerint a főkamera felbontására interpolálja a szoftver a többi alacsonyabb felbontású lencse által készített képeket.
Az előd Moto G 5G Plushoz képest a széles látószögű kamerákkal készített képek esetén látható a fejlődés. Összességében azonban ne várjunk csodát. A főszenzor nem lenne rossz, de a gyári kamera app még most sem képes megfelelően belőni a fehéregyensúlyt, próbál túlélesíteni és a HDR képeknél se az igazi a dinamikatartomány. Az éjszakai mód se az igazi. Google kamera appal már jobb eredmények érhetőek el, de még túl friss a telefon és nehéz megtalálni a megfelelő portot hozzá.






Moto Camera főkamera 16 Mpx




Moto Camera ultraszéles / makró képek


Moto Camera Zoom 2x, 8x képek





Google Kamera

A fotók, videók készítésekor nem melegedett nagyon a kamera. Egyszer körülbelül 20 perc vegyes – gyári, Google kamera - használat után egy „kamerahiba” üzenetet produkált, de a 2 alkalmazás kényszerleállítását követően 5 másodperccel később rendesen működött tovább. Ezt a hibajelenséget a még kiforratlan gcam verziónak tulajdonítanám, mivel később, csak a gyári appot használva már nem tapasztaltam ilyet.

A készülék az előddel ellentétben nem kapott FM rádiót . Az alap zenelejátszó a Youtube Music alkalmazása. A Google Fotók az alapértelmezett kép- és videomegjelenítő alkalmazás. A videók lejátszásakor nem volt probléma. A gyári kamera tudja a H.265-ös kódolású videók készítését is, így azok visszajátszásával se lesz gond, mint az elődnél, ahol egy másik telefonról felmásolt 4K 60 fps videót nem tudta megjeleníteni.

Videók:


[6k 30fps - stabilizálás nélkül]


[4K 60fps]


[4K 30fps]


[1080p 60fps]


[1080p 30fps - egyedül itt lehetséges a normál és a széles látószögű kamera közötti váltás felvétel közben]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.