2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Lian Li házból Cosmos II

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy leköszönő csúcskonfig váltásának története újrafelhasznált vízhűtéssel.

[ ÚJ TESZT ]

A leköszönő király

Az írás címéből sejhetően nem egy egy hétköznapi házat illetve konfigurációt volt szerencsém a kezeim közt érezni.

Kezdjük az elején: kora tavasszal megkeresett sirfer fórumtársam, hogy adjak már neki tanácsot, miszerint a jelenlegi konfigurációját szeretné upgradelni. Fórumokból már valamelyest ismertem, így komolyan vettem a megkeresését és próbáltam a tapasztalataim alapján a legjobb tanácsot nyújtani.

Fotó a leköszönő konfigról

Konfig:

Amiért konkrétan megkeresett, az az AMD új jövevénye (ATI/AMD HD 7970) volt, mivel a korábbi évek tapasztalatai alapján nem volt jó véleménnyel az ATI többkártyás rendszerei és a hozzájuk kiadott driverek miatt. Mivel ekkor én már rendelkeztem a szóban forgó kártyával, és teszteltem is CFX összeállításban ezeket, így teljesen lenyűgözött a tudása annak ellenére, hogy eddig én csak NVidia kártyákat vásároltam.

Ennyi a gyors felvezető a kapcsolatunk kialaulásáról. Megtörténtek az egyeztetések a kiszemelt hardvereket illetően, megindult a beszerzés.

Az alábbi hardverek kerültek összeállításra:
- Asus rampage IV Extrem alaplap
- Intel core i7 3960X processzor
- 4x4 Gb Corsair Dominator Gt 2133MHz ram
- 3 db HD 7970 ATI videokártya
- 6 db Force GT 120Gb sata 3 SSD
- 2 db Western Digital 2Tb vincseszter
- Enermax Revodrive 1500W tápegység
- Adaptec 6805E RAID vezérlő

A dolgok előrehaladtával a megrendelőben és bennem is megfogalmazódott a kérdés, hogy a jelenlegi és kicsinek nem mondható Lian Li ház alkalmas lesz-e az új konfig fogadására, figyelembe véve és maximálisan előtérbe helyezve a gép szerelhetőségét a későbbiekben is.
Több kiválasztott gépház alternatíva után a végső döntés a Cooler Master új jövevényére, a Cosmos II-re esett.

Na itt jöttek a fennforgások, mivel Magyarországon a hivatalos forgalmazónál éppen elfogyott az utolsó darab. Magam részéről több forrást is felkerestem, de sajnos mindenfelől nem kézzel fogható válasz jött.
Sebaj, utánna néztem és a CaseKing webshop-jában volt, így még aznap meg is lett rendelve, ami 3 nap leforgása alatt már a garázsomban várta a beavatkozást.

Megtörténtek a méretezések, sirfer-rel a szükséges egyeztetések az elrendezést illetően.

Az előző konfigurációbol kikerült vízhűtéses alkatrészek (hőcserélők, radiátorok, csatlakozók) újra fel lettek használva, ami pedig még hiányzott azt az aquatuning oldaláról megrendeltük, ahonnét ugyancsak 3 nap alatt megérkeztek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.