2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

LG 50PK760-A multimédiás képzseni

Nyakunkon a foci VB. Ez adta az apropóját egy új tv vásárlásának.

[ ÚJ TESZT ]

Tuner, Hálózat és multimédia

Tuner

A tuner nagyon jól sikerült, minden lehetséges adást fog, vagyis a digitális rádió és tv jeleket is megjeleníti vagy megszólaltatja. Ahol élek a 40 klasszikus kábelcsatorna mellett bejön vagy 160 digitális csatorna is meg ugyanennyi rádióadó. Egy problémával találkoztam itt, a programhelyrendezés sajnos megvicceli az embert néha, mert elfelejti az aprólékos munkával beállított műsorrendemet. Az EPG információkat kiírja, ha lenne hozzá kompatibilis felvevőm, akkor be is lehetne állíttatni vele azt. A csatornaváltás olyan 3mp.

Hálózat és multimédia

Amint a Menü pontban említettem a tv frissíti magát automatikusan. Egyből felismerte a hálózatot router és switch mögött és be is állította magát, de lehetőség van manuálisan is beállítani a szükséges paramétereket. A készülék DLNA kompatibilis. A Buffalo Linkstation hálózati merevlemezemet egyből látta, de az adatok (film, kép, zene) feldolgozása egy kis ideig eltartott, tehát az újonnan felmásolt anyagoknak kell 3-4 óra amíg a tv-n is megjeleníthetők lesznek. Az 1gigás pendrive-omat és a 250 gigás USB-s (plusz külső áramforrásos) vinyómat is látta, amikor rácsatlakoztattam oldalt az USB aljzatra. Azt hiszem a csak USB-s vincseresztekkel is elboldogul, a 2 USB csatlakozó miatt. A filmeket, zenéket és a képeket a menü Saját média pontja alatt lehet elérni külön csoportokban, de a fényképnézegetés alatt lehetőség van zenét is hallgatni. A filmlejátszás teszteléséhez a PH teszt pakkját használtam. Nem birkózott meg a killa_sample-lel a BDAV-vel és nem volt hang a Quicktime_720p_14Mbps fájlnál. A feliratokkal sincs gond, az ékezetes karekterek is úgy jelennek meg ahogy kell. A hálózati filmlejátszás alatt nem választhatjuk a THX módot.
Sajnos a képek tesztelésénél már lusta voltam, így csak a saját gépekkel készített JPG-ket néztem meg. Képnézés esetén a automatikusan átvált a videó EQ Kép módba, ilyenkor a színek melegebbek, de ezt vissza lehet állítani. A képek csodálatosan jelennek meg, ilyenkor jön ki a különbség a kompakt gépek kisebb CCD-je és a nagyoké között. Egyes telefonokról lehet képet is küldeni Bluetooth-on keresztül.
Zenei téren csak az mp3-akkal birkózik meg, tehát az ogg-t, flac-et el kell felejteni, de nekem ez nem okozott nagy érvágást, zenét nem a tv-n hallgatok.
Multimédia terén szerintem hibátlan, ezért megspórolhatunk egy HTPC-t.

Tallózás a filmek között

A hálózati szolgáltatásokat a NetCast gombbal érhetjük el, itt négy lehetőségből választhatunk. Maxdome, AccuWeather.com, Youtube, Picasa. A Maxdome egy német online videotéka, a magyar verziójú tv-ken nem tudom milyen menü lesz ehelyett. Az accuweather időjárás előrejelzésre használható, a nagyobb magyar városok megtalálhatóak benne. A youtube-on és Picasan bejelentkezhetünk, és a kedvenc videóinkat is megnézhetjük, ill. a Picasan a barátaink képeit is. Sajnos nekem a youtube-on nem hozza be az összes kedvencemet, ezt remélem egy firmware frissítés orvosolni fogja, valamint csak a legalapabb felbontás érhető el. A keresésnél és a bejelentkezésnél gépelni kell ami egy kicsit nehézkes, olyan mint sms-t írni a (nem qwerty-s) mobil billentyűzetén, de lehet változtatni a virtuális billentyű kiosztáson, így már a navigációs gyűrűvel lehet kiválasztani a megfelelő betűt.

Képernyőbillentyűzet-forma

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.