2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

LG 50PK760-A multimédiás képzseni

Nyakunkon a foci VB. Ez adta az apropóját egy új tv vásárlásának.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

Bevezető

Nyakunkon a foci VB. Ez adta az apropóját egy új tv vásárlásának. Sokat olvasgattam a konkurens technológiák (LCD, LED-LCD, plazma) között. Végül a plazma mellett döntöttem, mivel a vb egyszer véget ér, utána pedig főleg mozizásra használom a megjelenítőt. Amennyiben plazmáról van szó, megkerülhetetlen a Panasonic, mint gyártó. Először a TX-P42G(W)20-t akartam megvenni a jó tesztbeszámolóknak köszönhetően, de aztán arról olvastam, hogy a Panasonic plazmák elszürkülnek Link1, Link2 egy idő után, illetve egyes termékek zúgnak. Ezért letettem ennek a gyárnak a termékeiről, pedig először nagyon jó véleménnyel voltam róluk. Beugróként jött az LG, mint gyártó, ugyanis az 32LH4010 nagyon bejött a családnak. A feature lista a weboldalon teljesítette mindazt amit akartam, és egy relatív jó ár kapcsolódott hozzá (~960€ szállítással). A tv a sokat vitatott pixmániától jött, nekem nem volt különösebb problémám velük, azt leszámítva, hogy a készülék csomagolása megsérült, és telefonon zargattak az átutalás miatt, ill. azóta kapom a spameket tőlük.

Külső

A tv kicsomagolásához mindenképp két ember szükségeltetik, így könnyebb lesz a monstrumot a helyére tenni anélkül, hogy bármi is eltörne. A doboz hatalmas, és készüléket jól megtámasztják a hungarocell tartók. A kibontás után a következő kiegészítő listával találtam magam szemben: 2 ferritmag (ezzel lehet a kábeleken kívül futó mezőket leárnyékolni), 2 kábel(tartó)kötegelő, kábelvezető kapocs, tápkábel, távirányító, elem a távirányítóhoz, törlő kendő, használati útmutató, használati útmutató (optikai lemezen), nero MediaHome 4 Essentials szoftver, talp, adapter a talphoz, csavarok a szereléshez, takarólemez a falra szerelés esetére. Az összeszereléshez elég egy csillagcsavarhúzó, a készülék stabilan áll az üvegből és akrilból készült talapzatán.

Amint a nevéből is kiderül a kijelző nagysága 50”, az egész első felület egy hatalmas üvegtábla, tehát nem áll ki semmi sem az előlap síkjából. A méretei a következőek 1180 mm x 738,5 mm x 52,4 mm, tehát a tv igen vékony. A tömege 34,5 kg az állvánnyal együtt. Az illesztési hézagok tökéletesek, a csavarokról nincs lekopva a festék, jó munkát végeztek Lengyelországban, ahol a készüléket összeszerelték. (Tudom nem ők gyártanak mindent, de ők veszik át a beszállított alkatrészeket is.) Az említett üveglapon találhatóak az érintésérzékeny vezérlőgombok jobbról balra: ki/be, input, menü, OK, hangerő és csatornaváltó, valamint egy rés a távirányító vevőjének. Egy hátulról az üveglapra festett zongoralakk-fekete keret veszi körül a megjelenítő részt, és az üveg perem látszódik 5mm-nyit a fekete részen kívül. Mondhatni nemes megjelenést kapott a tv. A kikapcsolt állapotban vörösen világító led a jobb alsó sarokban gombnyomás esetén halványkék színt vesz fel.

Tökéletes illesztések

Érintő gombok

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.