2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Last of the Quads

A Core 2 Quad reális opció, ha meglévő Core 2 Duo rendszerünket akarnánk fejleszteni és még van potenciál a gépben.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés és záró gondolatok

Az utolsó Core 2 Quad processzorral ketyegő “retró” gép építését nem bántam meg, és érdekesnek találtam ezt a visszatekintést. Még akad erő a rendszerben, és újabb játékokkal is meg tud birkózni igény esetén, illetve hétköznapi használatra még évekig megfelelő lesz a közel 10 éves masina. Az újabb Vulcant futtató játékokon pedig nagyszerű volt látni, hogy miként is hasznosítják az erőforrásokat.
Mindezek után feltehetjük a kérdést, ajánlanám-e másoknak a Core 2 Quad-ot budget gép építésére? Erre sajnos azt kell mondjam, hogy NEM. Vagyis kizárólag akkor éri még meg manapság egy ilyen rendszert építeni, ha a legtöbb alkatrésszel már rendelkezünk.

Még egy közeli...

A cikk első felében felsorolt, megvásárolt használt, illetve új alkatrészekért összesen 41 ezer forintot fizettem. A már korábban meglévő komponensek jelenlegi árát pedig a Hardveraprón található hirdetésekből igyekeztem megbecsülni, csak hogy kapjak egy megközelítőleges teljes árat. Ez pedig nagyjából 75-80 ezer forintra rúg, ha a nulláról kellene összerakni a gépet. Ennyi pénzből kis szerencsével pedig már 1. vagy 2. Generációs Core ix gépet is tudnánk építeni, ami jelentős teljesítménynövekedéssel is járna. Tehát a Core 2 Quad akkor reális opció, ha esetleg meglévő Core 2 Duo rendszerünket akarnánk fejleszteni, és még van potenciál a gépben.
Végezetül köszönöm, hogy elolvastad írásom és kérlek, kommentben jelezd a projekttel kapcsolatos konstruktív észrevételeidet, ötleteidet.

Azóta történt

  • Öreg Phenom nem vén Phenom?

    Mire képes még egy maradékokból összelegózott, több mint 10 éves processzorral ketyegő asztali gép?

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?

  • Thinkpapa T400 2. felvonás

    A korábban már bemutatott T400 ThinkPadet sikerült továbbfejlesztgetnem több téren is.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.