2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Landvo L500s – megér egy ötszázast

Tényleg belefér 8 mag, 1 GB RAM, 5" kijelző 20.000 Ft-ba, vagy ez csak egy hiú ábránd?

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, adatkapcsolat, akkumulátor

A kamerákkal kezdem, hogy hamar túllépjünk a legrosszabbon. Gondoltam, hogy rakok be tesztképet, de azok elkészítése után rájöttem, hogy nincs értelme. A kamera röviden és tömören: pocsék. Arra persze használható, hogy egy QR kódot beolvassunk, vagy hogy egy szöveget lefényképezzünk, esetleg egy balesetnél nagyjából a helyzetet megörökítsük, de valódi fényképek készítésére nem érdemes használni.

Ugyanez igaz az előlapi kamerára is. Ha nincs más, akkor Skype-hívás esetén látni fog minket a másik fél, bár a kamera képe mellett ne bízzuk magunkat a túloldalon található sebészre, hogy ezen keresztül irányítson minket egy kullancs kiszedésénél.

Zenelejátszó van a készülékben, természetesen a gyári applikációt vehetjük igénybe. A hangminőség nem kiemelkedő, de még csak nem is átlagos. Megkérdeztem diákokat is, akik a nagy nevek alap készülékeivel integrálódnak a telefónia világába, ők nem találták rossznak. FM rádió is található a mobilban, mely a fülhallgató csatlakoztatásával kelthető életre.

Adatkapcsolat tekintetében ne várjunk túl sokat. Itt a HSDPA a csúcs, melyet akár mini, akár micro SIM kártyán tud biztosítani, emellett a szokásos Bluetooth és Wi-Fi bújik meg a ház alatt, valamint egy microSD foglalat, de NFC-t, infrát, 4G-t nem érdemes keresnünk sem a készülékben, mert úgyis csak csalódás várna ránk.

A Wi-Fi közepesen gyenge, de nem dobálja a jelet; volt már rosszabb készülék is a kezemben, de ez nem teszi erősebbé a vételt. Szenzorokból gyorsulásérzékelő és fényérzékelő, valamint közelségérzékelő található a készülékben, amivel néhány drágább készüléket is rendre utasít.

Az akkumulátor pozitív meglepetést okozott. 1800 mAh-s telep bújt meg a hátlap alatt, amivel némi telefonálással, SMS-sel, folyamatos 3G és Wi-Fi kapcsolattal, naptárral és kevés böngészéssel két-három napot elment. Persze ebben nem volt semmiféle játék, csupán célszerű használat. Azért nem árt megjegyezni, hogy a végén az akkukijelzés nem pontos, gyorsan zuhan az érték, nem lineáris.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.