2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Kodak Z981: ultrazoom gép olcsón

A Kodak EasyShare sorozatának egyik, tavaly megjelent, bridge kategóriás gépét próbálom meg bemutatni.

[ ÚJ TESZT ]

Kiegészítők

Kodak akksik, csatlakozók

A leginkább említésre méltó része a fényképezőnek, a tartozékként mellékelt Kodak akkumulátorok. Nagyon sokáig tartanak, sokkal tovább mint más aksi. Eddig nekem a leghosszabb időtartam töltés nélkül: egy hónap. Mondjuk abban az időben csak hétvégente fotóztam vele, hétközben csak néha, és úgy bírta ennyi ideig.

A fényképezőgép rendelkezik egy USB csatlakozóval és egy hálózati töltő csatlakozóval. Utóbbi hiába, mivel nem adnak hozzá töltő adaptert.

Ajánlott kiegészítők

Ha komolyabban szeretnénk vele fényképezni, tehát úgy, hogy visszük magunkkal mindenhova, ajánlott a táska vétele.
Én egy Case Logic márkájút vásároltam, de vigyázzunk a méretre, mert mivel a fényképezőgép alapból egy méretes példány (124 × 85 × 105 mm), így tatyóból is érdemes nagy méretűt venni (melybe magán a gépen kívül beleférnek még a kiegészítők is).

Mindenképpen nagy kapacitású SDHC-t válasszunk bele (legalább Class8-asat), mert ha RAW-ban fotózunk, nem árt, ha a 20-23 MB-os képet gyorsan menti el.

Az se árt, ha a számítógépünkben egy 500-1000GB-os HDD van. Az én Kodak-omban egy 16GB-os Adata Class8-as kártya van és teljes mértékbe meg vagyok vele elégedve. Tömörítetlen képeket 3-4mp alatt elmenti és csinálhatjuk a következőt.

Esetleg egy LCD védőfólia se árt, az enyémen ugyan nincs, mert nem viszem olyan helyekre - egyszer volt egy rally prológon, ahol kapta a port keményen és meg se kottyant neki, letöröltem és kész -, de már én is tervezek egy jó minőségű fólia vásárlását.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.