2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Jumper Ezbook 2: "Macbook klón"

Tablet szívvel, töredékáron, de a költségek csökkentése erősen érződik, nagy példaképtől messze van.

[ ÚJ TESZT ]

Összefoglalás

A nagy példaképpel nem lehet egy lapon említeni, az ára miatt ezt el sem várhatjuk tőle.
A Jumper Ezbook 2-t notebooknak nem nevezném, talán nagy képernyős netbook jobban illik hozzá. A FullHD IPS képernyő és a méretes aksi meglepően jó az árához képest. A sebessége elég a kívánt feladathoz, a tablet SOC nem volt teljesen halva született ötlet. A 60GB-s belső tár elegendő, olcsó "64" GBs microSD kártyával könnyen bővíthető. Aktivált OEM Windows 10 Home ennyi pénzért főnyeremény. Mobil Microsoft Office egyszerűbb feladatokhoz jól használható.
A vékony melegedő műanyag ház sajnos csökkenti a használati értékét, de ennyi pénzért nem várhatunk többet. Óvatosan kell bánni vele, hacsak nem akarjuk gyorsan tönkretenni. Külső HDD csatlakoztatása szintén macerás, USB stick ellenben USB 3.0-ás seebességgel szalad.
Postaköltség kis hazánkba egyelőre nem olcsó, EU warehouse-ból kevesebbe kerül a küldés (ára magasabb), de biztosan nincs ÁFA + eljárási díj..

Végszó:

Feltett kérdésre válaszolva: kompromisszumokkal használható nagy képernyős netbooknak nyugodtan nevezhetjük. Nem ócska használhatatlan bóvli. A vékony műanyag ház korlátait figyelembe kell vennünk, de ha vigyázunk rá jó eszköz lehet.

Azóta történt

  • Lenovo IdeaPad 100S

    Útitársam, a kis vörös: belső szervei egy tabletből származnak, de a teste... mint egy notebooké.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.