2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Jumper Ezbook 2: "Macbook klón"

Tablet szívvel, töredékáron, de a költségek csökkentése erősen érződik, nagy példaképtől messze van.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A kínai székhelyű Jumper gondolt egy nagyot és erősen Macbookra hajazó 14.1 colos "laptoppal" rukkolt elő, szemtelen árcédulával társítva. (tudom a Macbook fanoktól majd megkapom: "ez nem is olyan" ) Csodára azért ők sem képesek, igen jelentősen csökkenteni kellett a költségeket ahhoz, hogy a komplett gép Webshopos ára jóval 200 USD alá kerüljön. A nagy kérdés az, hogy ekkora faragás után valami bóvli ócskaságot, vagy némi kompromisszummal használható "notit" kapunk-e a pénzünkért?


"dögös" Jumper reklámfotó

A legnagyobb árcsökkentést a a CPU-val lehetett elérni. A Jumper gondolva egy merészet egy tabletbe szánt Cherry Trail Atomot, abból is a leggyengébbet az X5-Z8300-at tette az Ezbook 2-be. Ára egy notebookba szánt kezdő Atom (Braswell széria, pl. Celeron N3150) ötöde, sebessége alig kisebb, de pl. SATA portról így HDD/SSD-ről le kell mondani. Szerencsére eMMC-t támogat, szóval nem kell parázni. USB portok viszont szintén meg vannak nyirbálva. (1db. USB 3.0 OTG, max. 3db USB 2.0) És nem csak a tablet SOC-ból adódó SATA port hiányával kell kompromisszumot kötni sajnos...

Kedvesem igen koros HP 2510P gépe- amit nagyon szeretett- sajnos a végelgyengülés állapotában van. (a Cube iWork 10-et meg megtartottam magamnak :), ott még azt írtam az az övé ) Írásomban is arra keresem a választ - száraz teszteredmények mellett- , hogy ez a laptop kinézetű kütyü kielégíti-e egy hölgy felhasználó igényeit egy kis szórakozás: web böngészés, Youtube, zene hallhatás,egy kis Facebook, film nézés, kapcsolat tartás a barátnőkkel. Valamint egy kis munka: egyszerűbb Excel táblázatok és Word dokumentumok elkészítése. Bírja-e a gyűrődést, mennyire kényelmes ölben tartani, mennyire melegszik?

Ezbook 2-t a Gearbestről szereztem be, presale akcióban 168 USD-ét kértek érte. Már EU raktárban is kapható kicsit drágábban, de a posta olcsóbb (pár 1 USD-s dolgot hozzáadva tovább csökkenthető a postaköltség) és biztosan nincs ÁFA+sarc. Az árak között 20-40 USD eltérés is lehet, - az EU készlet is változó -, így ha éppen drágább, érdemes egy picit várni. Nem tudom a cikk megjelenését kivárja-e a promóciós kód, de íráskor az EZBOOK002 kóddal 160 USD-re lehetett letornászni az árát. De a Kínai üzletből borsos szállítási díjat számolnak fel kis hazánkfiának, így jobb választás az EU warehouse.

Az egyszerű barna dobozában elég jól ki volt bélelve, így épségben megérkezett. A notebook mellett még egy 12V-os, 3A-es töltő (USA dugós) és egy mini használati utasítás volt csomagolva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo IdeaPad 100S

    Útitársam, a kis vörös: belső szervei egy tabletből származnak, de a teste... mint egy notebooké.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.