2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Jiayu G4: Újabb trónkövetelő?

A régóta várt, néhol túlzásba forduló "hype" kínai tárgya végre megérkezett Magyarországra is.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, kamera

Multimédia:

Zenei téren a készülék hozza az elvárhatót:
(A magam részéről mp3 lejátszásához a Playerpro alkalmazást használom, míg FM rádió hallgatásához a gyári programot veszem igénybe.)

A kihangosító szépen teszi a dolgát, nagyobb hangerőn sem torzít, dinamika, mély-közép-magas van ugyan, csodát nem szabad tőle várni, nem hifi ez, azonban munkahelyi, strandolós, vagy egyéb "háttérzajnak" tökéletes.

A gyári csomagban fülhallgató nem található, ezt azonban - ismerve a gyári tartozék fülhallgatók minőségét - inkább előny, mint hátrány.

A saját, párezer forintos fülhallgatómmal egészen korrekt hangzást sikerült elérnem, azonban sem vájtfülű, sem audiofil nem vagyok, viszont utazáshoz, kocogáshoz, ilyesmihez biztosan elég lesz a hangminőség.

Kamera:

A platformnál általánosan alkalmazott komponensek jelen készüléknél sem lógnak ki a sorból.
Az előlapi, másodlagos kamera 1280x720-as felbontásban képes videót, míg 1600*1200 pixeles méretben állóképet rögzíteni, így elmondható, hogy videotelefonálásra maximálisan alkalmas.

A hátul található optika 8 megapixeles fotókat készít, videofelvételt pedig 1080p-ben készíthetünk 30 fps sebességgel.
Mivel nem mondhatom el magamról, hogy túlzottan járatos lennék a fotózás terén, így azt hiszem, hogy az alábbi tesztképekre teljesen jogosan mondhatjuk, hogy "átlagfelhasználó" készítette őket.
Minden alapbeállításon készült, mindössze annyi különbséggel, hogy a gyári kameraszoftver helyett az általam preferált Camera-FV5-öt használtam a képek elkészítéséhez.

Kültéri képek:

Makro:

Az eredeti, átméretezés nélküli képek néhány másikkal együtt innen letölthetők

Ami számomra is látható: a gép főleg makróban erős, egyébként elég erős zajszűrést használ, így az elkészült képek kissé olajfestmény hatásúak. Mindent összevetve azonban azt gondolom, hogy egy-egy pillanat gyors megörökítésére, közösségi oldalon való közzétételre, vagy akár 10*15-ös papírképhez teljesen használható, aki viszont ezzel a telefonnal váltaná ki normál fényképezőgépét, az csalódni fog. (A hiba azonban lehet, hogy bennem van, hiszen például a Jiayu G3 Logoutos tesztjében szereplő képek nagyságrendekkel jobban sikerültek, mint a Mobilarénásban.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.