2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Hurrá nyaralunk: Irány Horvátország 2

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Horvátországi kiruccanásunk történetének második napja.

[ ÚJ TESZT ]

Reggeli pillanatok

Hangos csipogás, a telefonom töretlenül zajong addig, míg kissé koordinálatlan mozdulatokkal rátapintottam a lényegre, a "KI" gombra.

...azt kell hogy mondjam, kellemes a szállás, nyugalom van, jólesően hűs a hőmérséklet, s csak a sirályok hangját hallom olykor, mikor el-elszállnak az épület mellett. Ablakok nyitva, sötétítő behúzva, frissítő szellő lengi át az apartmant, behozva a tenger semmi máshoz nem hasonlítható illatát. Pihentetőt aludtam, de nagyon kevésnek tűnt: 5:30 van.
Párom átfordult a másik oldalára s aludt tovább, hisz előző este megbeszéltük, én csinálom a reggelit, addig még lustálkodhat kicsit. Kell is a pihenés, mert ma aztán igazán nem lesz megállás.

Gázpalackot "Nyit" állásba állítottam, gáztűzhely előkészítve, s a jó hazai füstölt sonka már sült is a serpenyőben, kellemes illatokat árasztva magából. Szerintem még a szomszéd is mélyebbeket lélegzett, hisz nincs ember, akinek ilyen illatoktól ne indulna be az emésztése. Finom, frissen pirult sonkacsíkok tálalva, egy szelet kenyérrel, paprikával és egy nagy bögre kakaóval: Reggeli tálalva.

Párom addigra már ébredezett, így ágyba szervírozhattam a reggelijét. Őszintén szólva, nagyon jól esett a reggeli: "jó, lehet hogy kicsit sós a sonka, de ennyi kell is, legalább eláll, pedig kétszer kifőztem".

A kiadós étkezés után tudatosult bennünk, sietnünk kell, hisz nekünk egész napos programunk van!
A csetres a mosogatóba s öltözködés, készülődés. "Ne felejtkezzünk meg a naptejről se, mert pillanatok alatt le lehet égni".
30perc alatt elkészültünk, magunkhoz vettük az iratainkat, pénzt és a lényeget, 1-1 nyomtatott A4-es lapot, aminek nagy szerepe lesz 30-40perc múlva.

Kiegészítő információ:
Azt tudni kell, hogy az apartman szép, de a parkolás egy logisztikai rémálom. Az utca végén vagyunk, előttünk domboldal, s csak 3 autó fér el egymás mellett. Egyetlen megoldás a parkolásra az, ha az autók egymás mögé állnak. 3-3-3 autó libasorban, így aki az első és a középső hármas pozíció valamelyikén áll, keresheti az autó tulajdonosát, hogy engedje ki. Hatalmas szerencsénk volt, nem állt mögöttünk senki, így pár pillanat múlva, már Porec felé tartottunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.