2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Huawei Mate 9 - Az én Hüvelyk Matyim

Egy hónapos használat után szeretném bemutatni nektek a Huawei cég phabletjét.

[ ÚJ TESZT ]

Egyebek és a végszó

Android 7.0 alapokon EMUI 5.0 fut a telefonon, ami elsőre szokatlan volt, de átlátható, stabil rendszer. Minden a helyén van, pont ott ahol keresném is.

A fenti állapotsáv zseniális. Rengeteg ikont tehetünk fentre, egyujjas lehúzásnál 1 sor, kétujjasnál 4 sornyi ikon jelenik meg. Nem tudom, ez máshol hogy van, de ennek külön örültem. Rengeteg beállítási lehetőség, köztük olyan dolgok, amiket más telefonoknál eddig csak root mellett lehetett beállítani. Internet-sebesség mutatása, betűméret, navigációs gombok sorrendje, szemkímélő mód, stb. Másik kedvenc opció a 2 részre osztható kijelző,amit nem mindegyik applikáció támogatja, de pl. az Opera, Total Commander, MX Player igen.

Az Intelligens asszisztens menüpontban több hasznos funkciót is beállíthatunk, például az egykezes kezelést segítő Lebegő gombot engedélyezve gyorsan elérhetjük a Vissza, Kezdőképernyő, Előzmények, Képernyőzár és az Egy érintéses optimalizáció gombokat. Mozgás vezérlésre is lehetőségünk van, a telefon átfordításával némíthatjuk a bejövő hívásokat, felemeléskor halkíthatunk a csengőhang hangerején. Kézi gesztusokkal betűt rajzolva a kijelzőn az adott programot indíthatjuk el, például C betűvel a Kamera alkalmazás-t. Télen esetleg a kesztyű mód lehet hasznos.

A Huaweinél lehetőségünk van regisztrálni kiterjesztett garanciára, amivel Arany tagságot szerezhetünk a HiCare nevű appban, ajánlott! 3 év garancia, 3-3 hónap kijelző- és cseregarancia. Ilyet se ad mindegyik gyártó a piacon.

Gyári tok bőr hátlapja

Kaptam egy gyári flip tokot is vásárláskor ajándékba, de nem teljesen tökéletes, sajnos az első része műanyag, és képes karcolni a gyári fóliát. Azóta raktam fel üveg fóliát, ami szintén nem tökéletes, mivel az meg kisebb, mint a kijelző mérete így belelóg az aktív képbe a széle, kicsit zavaró. De rendelés alatt van még 3 különböző, amelyik beválik, majd megosztom itt. Nos, a gyári flip tok. Kinézetre nagyon minőségi, hozza a telefon szépségét, de mivel karcolhat, nem nagyon ajánlható a használata. Nem sok minőségi, karcsú flip tokot találtam a neten, de egy hozta azt a szintet, és nem csúfítja el a telefont. X-level tok lenne fekete színben. Merem ajánlani mindenkinek! A kamera lencséhez is vettem védő üvegfóliát, így esélyem se lesz megkarcolni azt.

X-level tok belseje

Az akkumulátor 4000 mAh-s Li-Po, nem cserélhető, 2 napig lazán kibírja egy feltöltéssel. A mellékelt gyári gyorstöltővel fél óra alatt feltölthetjük 60%-ra, amivel egy napig használható. Töltőből rendeltem egy normál, nem gyorstöltős változatot is, éjszakai használatra inkább azt használom majd.

Összességében nagyon elégedett vagyok a készülékkel, eddigi használat után semmi bajom sincs vele, és remélem sokáig hű társam marad. Ha bárkinek kérdése lenne, szívesen válaszolok itt a bemutató alatt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.