2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC Incredible S tippek és trükkök

Avagy mivel bővíthetjük ki lehetőségeinket a HTC 4"-es készülékén.

[ ÚJ TESZT ]

Tudnivalók, mielőtt bármihez hozzákezdenénk

Tudnivalók, mielőtt bármihez hozzákezdenénk

HALADÓKNAK! Csak saját felelősségre, garanciavesztéssel járhat!

Mi az a ROOT, kinek van rá szüksége?

A ROOT, lehetővé teszi, hogy a telefonunkon "rendszergazdai" jogosultságunk legyen. Ezzel lehetőségünk van olyan alkalmazásokat is használni, amiket egyszerű felhasználóként nem, vagy korlátozottan tudunk megtenni. A legfontosabb, a teljes körű BACKUP / RESTORE pl. a Titanium Backup vagy a MyBackup nevű alkalmazásokkal tehető meg, amik úgy mentik le az alkalmazásokat, hogy azokat abban az állapotba kapjuk vissza, ahogy azt utoljára használtuk. (Pl. nem kell elölről kezdeni kedvenc időtöltő játékainkat). Akik szeretnék az Android felületüket még egyedibbé tenni, azoknak szintén elengedhetetlen a ROOT megléte. És talán a legfontosabb, hogy a már megunt gyári ROM-unkat lecserélhetjük, alakíthatjuk a saját ízlésünk, felhasználói szokásaink szerint.

Mi az a Temproot?

A Temproot tulajdonképpen egy ideiglenes ROOT, ami a következő újraindítás után megszűnik. Használata minimális kockázattal jár garanciális szempontból, ROM-okat nem is tudunk vele cserélni, de mentéshez / visszaállításhoz és root meglétét igénylő alkalmazásokhoz használhatjuk, valamint a gyári ROM-unkban "lefagyaszthatjuk" azokat az alkalmazásokat, amiket nem használunk, mivel ezeket törölni nem tudjuk.

Mi az a Permroot?

A Permroot az állandó ROOT, ami a rendszer újraindítása után is megmarad, ezt viszont az Incredible S-en csak a HBoot kinyitása (S-OFF) után tudjuk megcsinálni.

Mi az az S-OFF?

Ez egy biztonsági kapcsoló, ami alaphelyzetben minden készüléken ON állásban van, így nincs lehetőség custom HBoot és Custom Recovery telepítésére. Minden készüléket egy egyedi kóddal lehet felnyitni, amit a készülék sorozatszámából generálnak. Ezt a feloldó kódot legálisan is be lehet szerezni a HTC-től, de ennek az lesz az ára, hogy megvonják a garanciát is. Szerencsére erre nincs szükség, mivel 2 lelkes csapat megfejtette a feloldó algoritmust, így egy weboldal és egy program segítségével magunk is kinyithatjuk.
Miért jobb így? Mert a készüléket meghibásodás esetén vissza tudjuk állítani gyári állapotba, ezért érvényesíthető a garancia.

Mi az a Recovery és mit tud?

Nevezhetjük szervizüzemnek is. A gyári Recovery-vel csak a szervizek boldogulnak, ezt S-OFF után cserélni tudjuk. Jelenleg a ClockWorkMod Recovery v5.0.2.0 verziója használható a készülékhez, amit az S-OFF elvégzésekor automatikusan telepíteni tudunk*. A legfontosabb, hogy a Custom Recovery-vel teljes mentést csinálhatunk a rendszerünkről, az éppen fent lévő romot teljesen lementi, és ha kell, visszaállítja. Ezt mindig használjuk! Továbbá innen tudunk közvetlenül feltenni új ROM-okat (ezeket a ROM Manager-ből is), kerneleket, és resetelni.

Ezen tudnivalók mumk1 fórumtárs tollából származnak, köszönet neki! :)

*A Revolutionary v4-es verziót telepít fel, amit később a ROM Manager-ben tudunk frissíteni v5.0.2.0-ra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.