2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC Desire vs. HTC One

A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?

[ ÚJ TESZT ]

Üzemidő, tartozékok

A Desire üzemidejét annak idején nem kevés kritika érte, ezzel ellentétben engem pozitívan meglepett, talán legnagyobb részben pont ezért, mivel az olvasottak alapján nem vártam tőle túl sokat. Átlaghasználat mellett olykor közel három napot is elketyegett, ami számomra korrekt volt, és az is egészen a mai napig.

Mit bír a One? Erős átlaghasználat mellett 2-3 nap közé esik a két töltés közötti intervallum. Hogy ez nálam nagyjából mit jelent? Ugye eleinte normális a sűrű tapogatás, felfedeztem a készülék minden zegét-zugát, elszórakoztam az alkalmazásokkal, ez összevetve saccra napi két óra folyamatos net, lebonyolítottam egy órás Skype-hívást, pár próbafotó és -videó, egy-két rövid hívás. Így ment némileg több, mint két napot.

Tény, hogy bár üzemidő tekintetében szinte semmit nem fejlődtünk az évek alatt, mindössze csupán tartani tudtuk az iramot, én teljesen elégedett vagyok a One üzemidejével. Akkuidő szempontjából bár nem sokkal, de izmosabbnak érzem, mint amit a Desire bír, így ha a Vágykeltő e téren megfelelt az elvárásaimnak, magától értetődően a One sem vall szégyent.

A tartozékok közül csupán a gyári fülesekre térnék ki, hiszen másra nem is nagyon lehet. Kezdeném a Desire-rel, ahogyan eddig is. Nem „agyba dugós”, ellenben egész tűrhető darab. Ha máshoz nem is, például futáshoz nekem pont ideális. Megemlíteném, hogy eddig még sohasem sikerült fülhallgató kábelezését tönkretenni, szeretek mindenre vigyázni. Ez a füles viszont ügyesen megadta magát, a távirányító gombjai hol működnek, hol nem. A hiba a Jack közelében van.

A One fülese gumiharangos, értelemszerűen jobb minőségű, nem csak mélytartományban kellemesebb. Egy jóféle fejhallgató után persze nehéz pozitívumot írni vele kapcsolatban, így számomra a közép és a magas frekvenciatartomány hangja is fülsértő, de gyári fülesek között mindenképpen a mezőny felső felébe sorolandó. Ahogy már fentebb szó esett róla, a mélyei kíméletlenek. A torzítás szintje nem vészes.

Háromféle méretű gumiharang van a zacskóba csomagolva, ami számomra jól is jön. A szűk hallójáratomnak köszönhetően az eddigi „agyba dugós” füleseim egytől egyig kicsúsztak a fülemből, ezért is haragudtam meg rájuk. Nos, ebben az esetben más a helyzet, ami viszont főként meglepett, hogy mozgás, kocogás során is a helyén marad (igaz, a hosszabb időtartamú próba még várat magára tavaszig). Írnom sem kell, hogy eddig ez az első, ami valamilyen mértékű sikert aratott ebben.

E téren nincs releváns differencia, legyen fifty-fifty.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.