2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 6: téged meggyőzött?

Újabb év, újabb Pixel... Jó kamera, jó hardver, jó szoftver? Mit nyújt számunkra a Google 649 euróért?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Hivatalosan 2021. október 19-én – magyar idő szerint este 7 órakor – mutatta be a Google a Pixel telefonok új generációját a Pixel 6-ot és a Pixel 6 Prót.

A bemutatást megelőzően eléggé ügyes marketing stratégiával valamint az aprólékosan szivárgó információkkal sikerült az új Pixelek körül megteremteni egy olyan felfokozott várakozást a leendő felhasználók körében, hogy akik szerették volna előrendelni az új készüléküket, azok az első 2 órában csak az összeomló Google Store webáruházakkal előtt várakozva tudták ezt megtenni. Hozzá kell tenni, hogy összesen csak 8 országban tette elérhetővé a Google a 6-os szériát és, bár a Nikkei Asia információ szerint a korábbi évben leszállított darabszámokat most duplázták, így is hamar elfogytak a készletek. Emellett a fórumokon a leendő felhasználók több hibát is jeleztek, amivel az előrendelések során találkoztak – pl. duplán beterhelt bankkártyák, visszadobott rendelések, egyre csak növekvő szállítási idők. A készletek is hamar kifogytak, és a Pro verzió esetén pár nap után már csak várólista fogadta a leendő vásárlót.

[Google Pixel 6]

A Pixel 6 széria esetében több változással fogunk találkozni. Az első, hogy a korábbi 3 éves szoftveres támogatás helyett már 5 évet fogunk kapni – ám ne örüljünk ennek annyira. Az kétségtelen, hogy androidos vonalon – a cikk írásakor – ez a leghosszabb elérhető támogatás, de ez az 5 év nem jelent 5 főverziót. A főverziók száma maradt ugyanúgy 3, mint a korábbi Pixel telefonok esetében, egyedül a biztonsági frissítések ugrottak 3-ról 5 évre. Az androidos gyártókat ha megnézzük, akkor a (meghatározott modellek esetében) a Samsung, a OnePlus és a Vivo ad még 3 főverziót, de maximum 4 évnyi biztonsági frissítéseket nyújtanak mellé.

[Pixel 6 sajtó videó]

A második változás, hogy a Google elszakadt a Qualcommtól, és a Samsunggal karöltve saját processzort szerelt a készülékeibe. Az új Tensor chip annyiban előre lépés, hogy amíg a korábbi 5-ös szériában „csak” egy középkategóriás lapkát használtak, addig most már újra a felső ligába léptek.

[Google Tensor]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.