2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 4a - középkategória újratöltve

A tavaly bemutatott 3a méltó folytatása: egy viszonylag olcsó Pixel a megszokott kamera teljesítménnyel.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikáció:

5G az olcsó Pixelbe ebben az évben még nem jutott, helyette Cat. 12-es 4G LTE-t kapunk, így az elviekben elérhető maximális letöltési sebesség 600 Mb/sec. A feltöltési sebesség 100 Mb/sec. Ahogy korábban utaltam rá, a készülék támogatja az e-SIM-et és a fizikai nano-SIM-et, tehát dual simes, ha a szolgáltatónk is támogatja az eSimet és van ilyen előfizetésünk. Telefonálási hangminőség jó, érthetően hallanak és hallhatóak a beszélgetések. Két mikrofon található a készülékben az aktív zajszűrés mellett. Az antenna jelerőssége jó.

[GPS és szenzorok]

A Bluetooth® 5.0, valamint A2DP, LE protokoll van. A Qualcomm® aptX™ HD, szabvány elérhető. Wi-Fi 5, 802.11a / b / g / n / ac, Wifi Direct, FLNA, hotspot, Chromecast támogatással rendelkezik. A pozicionáláskor GPS, A-GPS, GLONASS, Galileo és QZSS támogatást kapunk. Viszonylag gyors és pontos a helymeghatározás. A C típusú USB csatlakozó 3.1-es, OTG, NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű és barométer van, infra nincs.

Akkumulátor:

A készülékben egy 3140 mAh teljesítményű akkumulátor van. Az első merítési ciklusban lefuttattam pár tesztet – Antutu, Geekbench 5, 3D Mark, Pc Mark. Kipróbáltam a fent említett játékokat kb. egy órán keresztül. A Telekom TV Go, YouTube Vanced és az MX Player 50%-os fényerő mellett összesen több, mint két és fél órát ment. Internet Opera böngészővel, Reddit, Telegram stb. nyomkodással 21 óra alatt 1%-ra merítve 6 óra 20 perc kijelző időt sikerült elérni. Ez nem egy átlagos felhasználás, de szerintem a 1,5-2 nap is összejöhet.

[akkumulátor statisztika]

Összegzés:

A Pixel 3a-hoz képest egy jobb, kiegyensúlyozottabb középkategóriás készüléket kapunk 50 euróval olcsóbban, ami sajnos a forintunk gyengülése miatt számunkra körülbelül ugyanannyiba, vagy akár még többe is kerülhet, mint az 1 ével ezelőtti „a” modell. A kötelező fejlesztéseket legalább ez évre megkaptuk, így van UFS tárhely, 6 GB RAM, kicsi kávák, jobb minőségű kijelző.

Lehet a költségcsökkentések miatt nem fért el a 4a 5G, illetve az 5-ös ultraszéles kamera modulja, de szerintem megkaphatta volna a 4a legalább ezt az 1 plusz lencsét, a testvéreibe pedig rakhattak volna egy harmadik, – a 4/4XL-ben használt – 2-szeres optikai zoommal szerelt tele szenzort.

A telefon csak 1 verzióban érhető el. A fekete színű 6/128-as Pixel 4a hivatalosan 349 eurós áron vásárolható meg. Ebben az ár sávban keresgélve az erősebb SD765G-s Xiaomi Mi 10 Lite 5G, Realme X50 5G és a 6 Pro, valamint a 4/64 GB-os Moto G 5G Plust találtam.

A felsorolt telefonokhoz képest alapvetően az alábbiakban látom a jelenlegi legolcsóbb Pixel előnyeit:
- Viszonylag kompakt méret.
- 3 évig folyamatos frissítések.
- Megbízható kamera.

A magam részéről a Pixel 4a egyértelműen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.