2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

GiiKER i3s, a bluetooth-os Rubik-kocka

A világ első, telefonos alkalmazással rendelkező Rubik-kockája, ami a Xiaomi égisze alatt jött létre.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Ha klikbéjtesen szeretném kifejezni magam, akkor azt is mondhatnám, hogy a Rubik-kockák reneszánszát éljük, hiszen egyszerre ennyi okos Rubik-kocka még nem volt a világon, ugyanis már három ilyen jellegű kocka is létezik, amiből kettő a Xiaomihoz kapcsolódik, egy pedig egy kickstarter-es kampány keretein belül valósul meg 2019 márciusára. Több, mint háromszoros áron ugyan, átszámítva ~35 ezer forintért (lesz benne giroszkóp, ellenben ronda).

Xiaomiék a második generációs kockát jól eltalálták, a vibráló színeket könnyű megkülönböztetni, a profi kockások is maximálisan meg vannak elégedve a forgathatósággal, sebességgel. A telefonos alkalmazás még néhány ponton frissítésre szorul, például sokkal több algoritmust kéne ismernie, amit az oktató részben könnyen el lehetne sajátítani, de az app smart-timer funkciója nagyon jó, hasznos statisztikákat közöl velünk a kirakásról.
Szerencsére nem csak a hivatalos app érhető el, hanem akár böngészőnkben is lekövethetjük a kocka forgatását, sőt, sok esetben a lelkes felhasználók hamarabb implementálnak hasznos és sokak által várt funkciókat, mint a gyártó a hivatalos alkalmazásban és nincs ez itt sem másként.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.