2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GEO Persona GLT-216A

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatok egy igazi, prémium minőségű 30 éves laptopot mechanikus billentyűzettel és VGA kijelzővel.

[ ÚJ TESZT ]

Kapcsoljuk be!

Azért nehogymár ne benchmarkoljunk egy kicsit! Lássuk, mit mutat a CPU Landmark és Aidados alatt:

A Landmarkban látszik, hogy egy picit elmarad a 16 MHz-es 286-ostól, az Aidadosban lévő 486DLC, illetve 486DX-33-as referencia érték pedig egy űrugrásra van, de azért a 2,2 millió/másodperces 16 bites művelet elvégzése nem olyan rossz abból kiindulva, mintha nekünk kéne kiszámolni fejben.

Na de lássunk pár játékot, amit szépen elfuttat a gép:

Outrun:

Ez a jó kis autós játék nem a grafikájával, hanem a zenéjével lopta be magát a korai gamertársadalom szívébe. Még PC speakeren is elég vállalható prüntyögése van.

Prehistorik:

A jó kis ősemberes ügyességi platformot szerintem senkinek nem kell bemutatni. Mivel egyszerre túl sok akció nem történik a képernyőn, így a kijelző lassú frissítése nem jön ki annyira, így teljesen jól játszható a játék.

Grandprix:

Soha nem szerettem a Forma 1-es játékokat, de a Grandprix egy igen jól sikerült darab.

Xenon2:

Szintén egy ügyességi játék, amiben egy űrhajót kell vezetnünk, és upgrade-elhetjük különböző fegyókkal. Jópofa játék, ami bőven tartogat kihívásokat. Igaz, a gyors mozgás nem barátja a kijelzőnek, de azért még játszható.

Stunts:

Máig az egyik legjobb autós játék. Különböző akadályokkal és ugratókkal tarkított pályán kell végigmennünk, minél gyorsabban, amihez rengeteg autót biztosít a játék.

Simcity:

A Simcity első része volt az egyik kedvencem, amivel máig el lehet játszogatni. Helyén kezelve korrekt grafikája van, és teljesen jól játszható ezen a kijelzőn.

Összegzés:
Ez a gép a megtestesítője az igazi prémium érzésnek. Hiába 30 éves, megmutatja, hogy manapság is milyennek kéne lennie egy felsőkategóriás laptopnak. A mechanikus billentyű 30 év után is egy álom, a könnyű fejleszthetőséget manapság egyre kevesebb laptop ismeri, és a könnyebb megpillanthatóság érdekében némileg megdöntött visszajelző LED sor is csak hab a tortán. Ez a gép ezzel a sok kellemes kisebb-nagyobb aprósággal érezteti az emberrel, hogy minőségi terméket használ, még 30 év után is.

Ami tetszett:

- mechanikus billentyűzet
- megdöntött visszajelző LED sor
- VGA kijelző
- ISA foglalat
- könnyen cserélhető merevlemez

Ami nem tetszett:
- felülre helyezett kurzorbillentyűk

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.