2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Fujifilm FINEPIX S2980 - A nekem való

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fényképezőgép vállalkozó kedvű kezdőknek, amatőröknek. Rövid ismertető a japán cég bridge gépéről.

[ ÚJ TESZT ]

Előkészületek

Előkészületek

A nagyobb áruházak webshopjainak kínálatának átböngészése után kezdtek körvonalazódni az igényeim (fontossági sorrendben):

- ár :)
- képstabilizátor (lehetőleg optikai)
- cserélhető AA akkumulátorral üzemeljen
- 1280x720 videó felvétel hanggal
- HDMI kimenet
- Nagyobb múltú, megbízható gyártó terméke legyen

Amint látható, a megapixelek hajhászása nem célom, ahogy a minél nagyobb zoom sem. Amire használni szeretném (és amire a nagy többség vásárolja ezeket a gépeket): családi események, nyaralások megörökítése, házipornó (na jó, ez csak vicc! :) ).

Mondanom sem kell, a kompaktok között nézelődtem, de felkeltették a figyelmemet a bridge kategóriájú gépek olcsóbb darabjai is, a cikkem alanya is egy ilyen készülék. Pláne, hogy ezen gépek az automata üzemmód mellett lehetőséget kínálnak a fényképezési paraméterek manuális beállítására is, persze bizonyos keretek között. Ez jól jön, ha néha előbújik egy kis alkotási hajlam, szép képek készítéséhez.

Szóval, mivel megint nem csak pár hónapra tervezek gépet venni, ezért az eredetileg tervezett 20-25 ezer forintos fényképezőgépre szánt keret kismértékű megemelésétől sem zárkóztam el. A kinézett, és a "Sóher Sanyi ott spórol, ahol tud" áruházban megtapogatott, Japán márka gépe mellett határoztam el magam. A Finepix S2980 magyarországi árai 34 és 40 ezer forint között mozogtak, de a barátom (google) feldobott egy Hardveraprós hirdetést is, amelyben új, bontatlan csomagolású jószágot kínáltak, két év gyári garanciával, 28 ezerért.

Éreztem, hogy ezt nekem szánta a sors, és egy gyors utánajárás után megvásároltam a készüléket, ami postai úton, szerencsére sérülésmentesen, kitöltött, lepecsételt garipapírral meg is érkezett hozzám. Ezúton is szeretném megköszönni a nagyon korrekt fórumtársunknak az üzletet. Jó, hogy a mai világban, ahol rengeteg netes átverésről hallani, azért ilyen pozitív példa is akad szép számmal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.