2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Fujifilm FINEPIX S2980 - A nekem való

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fényképezőgép vállalkozó kedvű kezdőknek, amatőröknek. Rövid ismertető a japán cég bridge gépéről.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Bevezető gyanánt...

Már fiatalkorom óta érdeklődve figyelem a hivatásosnak mondható, profi, félprofi és az amatőr fotósokat esküvőkön, kiállításokon és különböző rendezvényeken.
Mivel már gyermekkorom óta szeretek minden technikai eszközzel, újdonsággal foglalkozni, így gyakran a figyelmem középpontjában a fényképezőgépeik, kameráik voltak. Az anyagi helyzetem finoman szólva, sajnos még csak meg sem közelíti az álmaimban lévő szintet, ezért nem sok személyes tapasztalatom van ezen eszközök használatát illetően.

Előzmények

Eddigi fényképezőgépeim száma meglehetősen alacsony. Az életkoromból adódóan az analóg gépes korszakból kimaradtam, mivel amikor fénykorát élte ez a technológia, én még az iskolapadot koptattam. Pár olcsó, filmes gép, ami a szüleim után ritkán megfordult a kezeim között, a márkájukra sem emlékszem már. Szóval, a címben szereplő masina egész pontosan a második helyet foglalja el a képzeletbeli listán. Az előd egy csodálatos Digit Eye DS211 kompakt gép volt, amit 2004 februárjában vettem.
Akkor már egy pár éve dolgoztam, és úgy gondoltam, megengedhetek magamnak egy kis kompakt alap fényképezőgépet. 28 ezer forintot fizettem érte, amit nem tudom, hogy akkor jó vételnek számított-e (valószínűleg nem annyira), de annak idején meg voltam elégedve vele.
Ugye ez az időszak, mikor a mobiltelefonokba is beszivárogtak a fényképezőgép modulok alacsony, jellemzően VGA felbontásban. Az adatai ma már megmosolyogni valóak: 3,1 megapixel, fix fókusz, 8 MB beépített memória, amit CF kártyával lehetett bővíteni. Egy mai alsó-közép kategóriás telefon is többet tud már. Viszont még megvan, és még ha ütött-kopottan is, de mind a mai napig működőképes. Jócskán kiszolgálta az idejét, így keresnem kellett egy, a pénztárcámnak és a (nem)tudásomnak megfelelő utódot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.