2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Harvester 2 - Kriptobányász gép építése

Így építhetsz te is olyan hatkártyás bányászgépet macera nélkül, amiből akár kettő is elfér igen kis helyen.

[ ÚJ TESZT ]

Működés

Természetesen a bányászok kötelező körét én sem spóroltam ki, a szoftveres beállításokat követően az energiahatékonyságot vettem üldözőbe. A GPU-t gyári órajeleken hagytam, míg a RAM-ot +625 MHz-re állítottam be, ez a Harvester 1-esben található MSI kártyákon bevált. Itt sem vágytam többre, már ez is szép eredmény. A TDP-t 80%-ra vettem vissza, kb. ez volt az a szint ezzel az EVGA kártyával, ami hashrate drasztikus csökkenése nélkül elérhető volt. Így összességében 3040 Sol/s-os hashrate-et értem el 900 W-os fogyasztás mellett. Ez 3,37 Sol/W bruttó hatékonyságot jelent. (tehát konnektoros méréssel, nem a DSTM kiírt értékei alapján számolva, ott 3,53-as Sol/W hatékonyságot jelez 860 W-os fogyival).

DSTM webes monitorozó felülete

MSI Afterburnert telepítettem és saját ventiprofilt hoztam létre. A célom az volt, hogy ésszerű fordulatszámmal 60 fok környékén tartsam a kártyákat, ami tökéletesen sikerült, méghozzá átlagosan 62~63%-os vezérléssel. Mint említettem korábban, ez nyilvánvalóan hallható, de egyáltalán nem kellemetlen hangszínű suhogást eredményez. Mivel a Harvester 1 nincs a környezetemben még, egyelőre nem tudom összehasonlítani az Armor OC kártyákkal, de nekem ez elsőre picit még halkabbnak is tűnik. Majd frissítem a cikket, miután egymás mellett hallottam őket, ha sokakat érdekel az összevetés.

Egyedileg testreszabott ventilátorszabályozás - MSI Afterburner

De hogy a legfontosabbról is essen szó: mennyit pénzt hoz? Jelen pillanatban, vagyis aktuális árfolyamon és nehézséggel bruttó 20 USD körül hoz naponta a masina, amiből nyilván lejön az adó és a villanyszámla. Ez utóbbiakkal való számolást mindenkire rábízom a maga költségeinek megfelelően.

Remélem, hogy a számtalan élményszintű és megannyi száraz információmorzsa közt mindenki megtalálta a számára érdekes mondanivalót a cikkben. A témában bátran ajánlom az alábbi topikokat, ahol segítőkész társak várják a bányászokat és kriptoőrülteket, ugyanakkor a cikkhez szorosan kapcsolódó észrevételeket, gondolatokat örömmel fogadom a hozzászólásoknál.

    · Kriptobányászat topik
    · Adózás a kriptovaluták után
    · Kereskedés kriptovalutákkal

A Hashrate legyen veletek!

A Hashrate legyen veletek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.