2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Korszakvég: Hobbit - Battle of Five Armies SPOILER!

Egy korszak lezárult gyerekkorunkban a Harry Potter sorozattal és a Gyűrűk Urával, búcsúzunk Középföldétől.

[ ÚJ TESZT ]

Sztori 3, SPOILER!

Természetesen az elvakult Thorin a háborút választja és nem is véletlen, hiszen Vas-domb törpjei Dain vezetésével megérkeznek, és készen állnak a harcra a király oldalán.

Viszont erre nem a tündék és emberek ellen kerül sor, mert végszóra megérkezik Azog a Pusztító hatalmas ork serege, és kezdetét veszi a harc a 4 sereg közt. A törpök, emberek és tündék közös erővel szállnak szembe a gonosszal, akik azonban bekerítik őket és elvágják Suhatag városát, amit meg is támadnak nagy erőkkel.

Az emberek, törpök és tündék közös erővel próbálják védeni a várost, hiszen ártatlanok élete a tét.
Eközben Thorin továbbra is a kincs bűvölete alatt áll és nem hajlandó segíteni a szövetségeseinek. Viszont, a hatalmas arany csarnokban, ahol megkísérelték megölni a sárkányt, látomása támad. A tengernyi arany lehúzná őt a sötétbe, és végleg a kincs martalékává válna.

Itt azonban ő úgy dönt, hogy nem a hegymély királya lesz, hanem az a Tölgypajzsos Thorin, aki megmenti a barátai és a népe életét. Így, a 13 törp, akik eddig az erődben nézték a csatát, kirontanak és lekaszabolják a megmaradt ork sereget, majd elindulnak a toronyban irányító Azog elpusztítására.

Ez, mint kiderül, nagy hiba volt, hiszen ez csak egy csapda volt Azog részéről, aki a romok között végez Filivel, Thorin szeme láttára. Kili ezt látva a dühtől vezérelve nekiront az orkoknak, ahol Bolggal kerül szembe, ami végül végzetes lesz számára. A hatalmas ork vele is végez és majdnem Taurielt is elpusztítja.

Legolas azonban időben érkezik és megmenti szerelmét. Egy kemény harc végén végül sikerül Bolgot kivégeznie. Majd a mélybe löknie.

Eközben azonban egy másik nagy csata is zajlik a fagyott folyón. Itt küzd meg utoljára Tölgypajzsos Thorin és Azog. Kemény harcban a felek nem bírnak egymással, viszont Azog egy buzogánnyal addig üti a jeget, ameddig az teljesen be nem reped. Thorin ezt kihasználva a jeges halálba küldi a pusztítót.

Itt a vége a harcnak, végre sikerült bosszút állnia a nagyapja haláláért, és nézi, ahogy a jég alatt a fehér ork teste szépen halad lefelé a folyón. Azonban az orkok vezérét nem lehet ilyen könnyen elpusztítani. A hatalmas ork kitör a jég alól és leteperi a törpöt a földre. Szépen lassan a karjába ágyazott pengével közelít Thorin mellkasához.

A törp viszont nem hagyja ennyiben a dolgot feláldozva magát végez az ork vezérrel, átszúrva saját magát, a kardját sikerül átdöfni ellenfele hatalmas testén.

Közben megérkezik a hatalmas ork sereg erősítése, viszont a jók sem maradnak egyedül. A sasok Radagast vezetésével elsöprik az orkokat, és végleg megtisztítják a csatateret a gonosztól.

A film végén Bilbó hazatér a megyébe, ahol, mivel halottnak hitték, éppen árverezik a birtokát és a tárgyait.
A meglepődött hobbitok kérnek valamilyen bizonyítékot, amin szerepel Bilbó neve. Ez végül nem más, mint a szerződés, amit a törpökkel kötött a kalandja előtt.

A film végén az öreg Bilbó és Gandalf találkoznak, majd a kamera már csak azt a térképet mutatja, amit a Gyűrűk Urából már ismerhetünk. A Magányos Hegy van rajta és Középfölde.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.