2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Korszakvég: Hobbit - Battle of Five Armies SPOILER!

Egy korszak lezárult gyerekkorunkban a Harry Potter sorozattal és a Gyűrűk Urával, búcsúzunk Középföldétől.

[ ÚJ TESZT ]

Sztori 1, SPOILER!

A film elég in medias res, rögtön az események közepébe vágunk, mégpedig ott, ahol az előző film véget ért. Smaug elindult elpusztítani Tóvárost, és mindenki az életét, vagy éppen a vagyonát menti.

A pusztítás közepette, a város ura és szolgája Alfrid próbál menekülni a városból egy arannyal megrakott hajóval, és közben menteni, ami menthető. Na, nem az emberekre kell itt gondolni, hanem kizárólag az aranyra és drágakövekre.

Bard eközben pedig még mindig a börtönben van, de a menekülő úr hajójára dobott csáklya segítségével sikerül kitörnie a cellájából. Ezek után el is indul a város közepén álló toronyra, ahonnan megpróbál végezni a várost támadó fenevaddal.

Ugyan többször is eltalálja a sárkányt, azonban megsebezni nem tudja, hiszen a fekete nyíl nélkül mit sem érnek a próbálkozásai.

A kavarodásban a fia meglátja, hogy apja próbál végezni Smauggal, és az egyetlen megmaradt fekete nyilat eljuttatja hozzá a pusztulás közepette.
Itt Bard és a fiú kénytelenek szembenézni a féreggel, ami épp feléjük tart, hogy végezzen velük. A tűzben és a harcban az egyetlen íj eltörött, és látszólag minden remény odalett.

Azonban Tóváros révésze nem adja ilyen könnyen a családja életét, a fia és a törött íj segítségével egy rögtönzött nyíl kivetőt alkot a rozoga torony tetejéből, és sikeresen betalál az egyetlen pontba, ahol a sárkányt meg lehet sebezni.

A találat azonnal el is pusztítja Smaugot, aki a lángoló tóvárosra zuhan, ezzel végleg elporlasztva azt.
Aki tehát kimondottan a sárkány miatt megy megnézni a filmet, sajnos csalódni fog, mivel legfeljebb 5 - 10 percet fog szerepelni.

Ezzel az előző filmnek nagyjából vége is lesz, és elkezdődik a 3. rész. Legalábbis én így gondolom, hiszen a tényleges cselekmény innentől indul, ami meghatározza ennek a résznek a kimenetelét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.