2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

DIY fejhallgató felújítás project

A cikkben nem másról lesz szó, mint az AKG K-240 Sextett vintage fejhallgató helyrepofozásáról.

[ ÚJ TESZT ]

4. lépés: Újrakábelezés, fejpánt csere

A project egyetlen olyan részéhez értünk, ami meghaladja képességeimet (pontosabban fogalmazva, inkább rábíztam egy szakértőre.)

Így a forrasztás élményéről nem tudok beszámolni, ellenben a kábel, csatlakozó mizériáról annál inkább.

Utánaolvasgatva a témának nem ritka (főleg külföldön, külföldi pénztárcásoknál), hogy a gyári kábelt egy minőségibbre (és persze jóval drágábbra) cserélik, a hangminőség javítása érdekében.
Nem kívánnék állást foglalni ebben a témában, viszont egy 30+ éves fejhallgatónál igen is fontos szempont a kábelcsere.

Az eredeti koncepciónál maradva prioritásként szerepelt a költséghatékonyság, így egy Klotz MY204-es kábelt és egy Kácsa AP-401G csatlakozót kapott.
Hozzáteszem, hogy a legtöbb Sextettemre nem ez az összeállítás került, hanem a kicsit drágább, de ár-érték arányban kiváló Gotham GAC-3 és Neutrik NP3CBAG került.

Az eredmény eléggé érezhető, jót tett neki a csere. (Anno az első Sextettem kábelét még Fapaci cserélte. Amikor elkészült vele, mondta, hogy hallgassam meg a végeredményt, ő nem mond semmit, meglepetés. Abszolút megvolt a "WoW" faktor. Eltűnt a kissé langymatagság a hangjából)
Ha rangsorolnom kéne, hogy melyik komponens kicserélése a legfontosabb, egészen biztosan a kábelt mondanám. (Hangsúlyozom csak ennél a vintage modellnél tartom fent a véleményem.)

A fejpánt cserénél nyilván csak a kényelmi faktor javítása játszott, azonban ennél a példánynál annyira szörnyű állapotban volt, hogy kénytelen voltam cserélni. Abban az esetben, ha elfogadható állapotban van a gyári, ez a módosítás nyugodtan elhagyható.

Sok lehetőség nem kínálkozott a cserére, így maradt az utángyártott fejpánt rendelése a disztribútortól.
Ennek ára: ~ 1800 HUF

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.