2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

DIY fejhallgató felújítás project

A cikkben nem másról lesz szó, mint az AKG K-240 Sextett vintage fejhallgató helyrepofozásáról.

[ ÚJ TESZT ]

2. Lépés: Fülpárna mod

Mint már korábban is írtam, a fülpárna számomra túlságosan laposnak bizonyult, rövid távon is nyomta a fülemet.

Ennek megoldására, több lehetőség kínálkozott:

- Rendelek a magyar disztribútortól egy új bőrpárnát. Ennek ára 1500 Ft körül mozog / db + posta (Korábban ezt a verziót választottam)
- Rendelek hozzá külföldről velúr párnát. 17,90 € /pár + posta
- Megoldom házilag

Lévén, hogy igyekeztem a legköltséghatékonyabban megúszni, a házibarkács megoldás mellett tettem le a voksom. Rövid keresgélés után rá is bukkantam, egy vállalható megoldásra.

Ennek lényege, hogy a fülpárna belső részénél felvágom az anyagot, majd vattát tömködök bele, a végén pedig visszavarrom.

Különösebb szaktudást szerintem nem igényel, bár jól jön a háznál ilyenkor egy alapszintű varrótudás. Elkészülve a művelettel, máris megoldódott az a probléma, hogy nyomja a fülemet a fejhallgató rácsa.

Azonban fontos leszögezni, hogy a fülpárna bármilyen módosítása vagy cseréje hatással lehet a hangképre. Bár összehasonlítani nem tudtam egy "kitömött" fülpárnát egy "nem kitömöttel", úgy vettem észre, hogy valamivel előrébb került a Sextett mélyközép kiemelése, ellenben a középtartomány minimálisan háttérbe szorult.

(Közben sikerült megkaparintanom egy olyan Sextettet is, aminek a fülpárnája teljesen tökéletes állapotban volt, egyáltalán nem nyomta a fülem. Nyilván ez a legideálisabb megoldás, viszont piszok ritka ez az eset.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.