2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell Mini - Horrorra akadva

Egy sokat szenvedett Dell Mini 1012 netbook rögös, de sikeres útja a normális működés felé.

[ ÚJ TESZT ]

Hangkártya

Sajnos a hangot illetően nem volt szerencsém, ugyanis Win 7 és Win 8 alatt is remekül települtek a driverek, de hangot nem adott a masina.

Alternatív megoldást kellett keresnem. Említette egyik haverom, hogy vannak ilyen USB hangkarik 1-2 ezer forintért.

Körülnéztem ebay-en és találtam is megfelelőt, csupán 1.25 USD az ára szállítással együtt. A gond csak az, hogy a szállítás 20-30 munkanapot is igénybe vehet.

Ezért inkább szintén Hardveraprón kerestem ilyen kínai csodát: 800 forintért találtam is.

Eleinte ezzel is voltak problémák, mivel egy hibás darabot kaptam, de az eladó rendkívül segítőkész volt, küldött egy másikat.

Az tökéletesen működik azóta is, még a hangminőségre sincs panaszom: ha hangszórót csatlakoztatok rá, tökéletes a hang, viszont az én headsetemet valamiért nem szereti, ott picit recseg de még így is bőven elviselhető.

Ennyi pénzért tökéletes alternatíva bárkinek, akinek bekrepál a hangkarija. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez nem képes a gép belsejében lévő hangszórókat megszólaltatni, mindenképp a rajta lévő csatlakozókba kell dugni a megszólaltatni kívánt hangszórót.

Windows 7 és Windows 8 (mindkettő 32 bites) operációs rendszerek alatt teszteltem, probléma nélkül automatikusan települ a driver a Windows Update webhelyről. A ketyere Plug and Play elven működik, így nem gond, ha bármikor kihúzom-visszadugom, mindig felismeri.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.