2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Cooler Master MasterMouse MM520 - karmolj rá!

A Cooler Master már-már ikonikus Xornet modellje újabb ráncfelvarrást kapott. Jobb-e mint az előd?

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

A főgombok el vannak szeparálva a burkolat többi részéről, ami nagy pluszt jelent. A nyomáspont rendben van, nem túl puha, de nem is kemény, valahol középúton helyezkedik el. Én az ennél valamivel puhább klikkekhez vagyok szokva, de kényelmesen tudtam kattintgatni az egérrel.
Az itt használt mikrokapcsolók a már megszokott, 20 millió kattintásra tervezett, kínai Omron D2FC-F-7N modellek. A névleges élettartamukat sajnos nem mindig szokták elérni.

A click latency kb. +6.9 ms egy SteelSeries Ikarihoz képest, összehasonlításképp az újabb Logitech egerek +4.5 ms körül, a Zowie-k pedig +8 ms tájékán vannak.

Van egy minimális holtjáték a kapcsolás előtt, és sajnos elég sok a kapcsolás után. Clickspam játékokhoz nem biztos, hogy annyira ideális, de szerintem még simán a vállalható kategóriába esik, láttam már sokkal rosszabbat is (mellesleg nem túl nehéz házilag javítani).


Forrás: TweakTown

A görgő encoderen nem található márkajelzés, de érzetre rendkívüli módon hasonlít az Alps-ra. A léptékek jól elkülönülnek, de könnyed a görgetés, hibátlan a görgetési érzet. A középső gomb alatt barna Kailh kapcsoló található, innen sajnos spóroltak egy kicsit, de úgy igazából nincs vele baj. A nyomáspont megfelelő, még egy kicsit talán puhább is, mint az átlag.


Forrás: TweakTown

Az oldalgombok és a DPI-váltó alatt is tactile switch-eket találunk. Ezek nem a minőségükről és a tartósságukról híresek, ugyanakkor korántsem annyi kattintásnak vannak kitéve, mint a többi gomb. Az oldalgombok kapcsolás előtti holtjátéka elég nagy, de még nem a kellemetlen kategóriába esik.

A gombokról készítettem egy videót is, ami ezen a linken megtekinthető.

Talpak, kábel

A gyári talpaktól nem ájultam el, de vállalhatóak. A felhelyezésük is rendben van, nincsenek kiálló részek, semmi nem karcolja az egérpadot. Én azért lecserélném őket valami tömör teflonra.
Állítólag az újabb kiadásoknál már lesz extra szett talp a dobozban. Ahogy fent említettem, az enyémben nem volt, így én nem szedtem ki a teszt kedvéért a nehezéket, mert az a gyári talpak tönkretételével jár a legtöbb esetben.

A kábel relatíve hajlékony, nem kelt túl nagy ellenállást. A hossza 1.8 méter, a csatlakozó aranyozott, és még lila is a belseje.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.