2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Chieftec Uni uk-02b ház bemutató

Hiába kétzónás a ház, az élet rámutatott, hogy a merevlemezeket nem hűti számomra megfelelően.

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

A rendelést már majdnem leadtam amikor a feleségemmel beszélgetve felmerült, hogy mi lesz akkor, ha ez sem segít, akkor addig barkácsolok amíg nem találok megoldást, nem lett volna egyszerűbb egy másik házat venni?

Ez elgondolkoztatott és elkezdtem számolgatni, hogy a kb. 13.500 forintos házra eddig mennyit költöttem pluszban és kicsit letaglózott, hogy a Type-C kábellel 13.100 forinton állok.

Itt döntöttem, hogy további 4.000 forintot még ventilátorra nem fogok kiadni, mert eddig is azt hittem, hogy olyan 5 ezer körül költhettem pluszban. Továbbá a fehér műanyag légterelő is csak prototípus, a rögzítése sem az igazi, azzal is kezdeni kellene valamit (hőálló ragasztó, esetleg 3D nyomtatás).

Valószínűleg 15-20 évvel ezelőtt még a merevlemez előtti fém merevítésbe/előlapba is vágtam volna egy ventilátor helyet, esetleg az aljára és a tetejére is, de ma már nem ez az elsődleges prioritás.

Ettől függetlenül, nagyon tetszik a ház, letisztult, modern és annak, aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy nyugalmi állapotban 40 fok alatt legyen az első helyen lévő merevlemez hőmérséklete, vagy összesen egy 3.5 méretű HDD-t akar beszerelni, annak jó lehet, akár magában, akár az én kikísérletezgetésemet követve.

Azért még a végén tettem egy utolsó próbát a Chieftec-nél, bár már én sem tudom, mit reméltem, de legalább kiderült, hogy bármennyire alátámasztottam a problémát és nem kétlik, hogy valós, de a folyamataik miatt ezt nem tudják figyelembe venni, majd reprodukálják, de mivel most kezdik fejleszteni a ház utódját, inkább annál hasznosítják majd. Megköszönték a munkámat és remélik azt, hogy továbbra is a maradok a vásárlójuk.

Mindenesetre én most nekiálltam keresni egy 42-44 cm széles, max. 40 cm magas max. 43 cm mély házat, amibe valahogyan három darab 3.5-ös merevlemezt bele lehet tenni, a cikkben szereplő Chieftec viszont majd másnál fog helytállni.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.