Hirdetés

2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

Chieftec Uni uk-02b ház bemutató

Hiába kétzónás a ház, az élet rámutatott, hogy a merevlemezeket nem hűti számomra megfelelően.

[ ÚJ TESZT ]

Alakul a hűtés


Sikerült az 5.25-ös hely elé tenni a korábban már használt F8-as ventilátort és így elméletileg van légmozgás.

Az elmélet beigazolódott, a hátsó merevlemez helyen 35-36 fok lett stabilan és gyorsan, az első merevlemez helyen pedig a mágikus 40 fok, sőt néha benézett 39 fokra is pár percig nyugalmi állapotban.
Ekkor jött az ötlet, hogy valahogy át lehetne terelni valamennyi levegőt az első 12 cm-es ventilátoroktól ezért fehér műanyagból készítettem egy terelő elemet, ami áttereli a levegőt az egyik gyári szerelő/kábel nyíláson.

Csodák csodájára sikerült stabil 39 fokot, de ehhez megint kellett egy trükk.
A ventilátorokat külön akartam vezérelni, mert 60-70% kellett minimum az első HDD alatti P8-as ventilátornak, ezért először a korábban többször bizonyított Speedfan-t vettem elő, de sajnos nem támogatta az alaplapomat ezért némi keresés után rátaláltam az Argus monitor nevű programra, amit 30 napig ingyen mindenféle korlátozás nélkül lehet használni.
Sajnos akadt a gyári alaplapi ventilátor szabályzó programmal, így azt teljesen el kellett távolítani, de sikerült megfelelő beállításokat alkalmazni.

A korábbi Arctic F12 ventilátorok is visszakerültek, mert az eredményt nem befolyásolta, melyik előlapi ventilátor van a házban és ennek lehet szabályozni kicsit jobban a sebességét és ezzel a zaját is.

Este azért lehetett hallani a ventilátorok zaját, de nem volt zavaró, igazából csak 75 százalék felett kezdett el mindegyik zavaró lenni, kivéve a gyári Intel processzorhűtő, mert az már 50 százaléknál az volt.

Mielőtt még teljesen megnyugodtam jött egy újabb pofon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.