2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Blitzwolf 24W dual USB port töltő

Portonként 2.4 amperes fali töltő Kínából: igazi minőségi darab szinte reklámáron.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztüzem

Előbbi mondatomhoz hozzá kell tennem, hogy egy telefon feltöltési idejét nem (csak) az határozza meg, hogy milyen töltő és kábelt használunk, hanem a telefon elektronikája is! Az újabb okostelefonra jellemző az, hogy nagyobb áramokat engednek át magukon, de például a THL 5000-esem sem enged át akármit, még a 2 ampert sem veszi be egészen, ezért sajnos nem is tudtam kihajtani a töltőt. Rádugtam minden hülyeséget, amit itthon találtam, de 14 wattnál nem tudtam jobban leterhelni, mert valahol mindig volt szűk keresztmetszet.

Konnektorba dugva a kütyüt kellemes mélykék fény gyullad a portokon belül, mely kikapcsolhatatlan, viszont egyáltalán nem fényes, és nem zavaró. A töltések során melegedést nem tapasztaltam, viszont nézve a felvett teljesítmény értékeit arra a következtetésre jutottam, hogy valóban okos töltő lehet, mert folyton változtak, és ismétlődően.

Ezt úgy kell érteni, hogy két ugyanolyan töltés ugyanolyan szekvenciákkal zajlik. Rádugom, maximális áramfelvétel két pillanatig, aztán egy alacsony értéket látni csak, és amikor meggyőződik a töltő arról, amiről meg kell neki, akkor visszaáll magasabb értékekre és perceken belül maximalizálódik az áramfelvétel.

A nem olyan régen emlegetett kínai Takee 1 esetében például a 2 amperes Nillkin kábel segítségével 7.7 wattot, azaz 1.54 ampert sikerült rápréselnem. Ez nem egy magas érték, meg is voltam lepődve rajta, viszont elég gyorsan tölt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.