2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Beyond: Two Souls PS3 Bemutató

A mi világunkon túl is van élet, csak még nem ismerjük! Bemutató a szerintem eddigi legjobb játékról.

[ ÚJ TESZT ]

Játékélmény

Kissé nehéz behatárolni, hogyan tekintsünk rá, mint egy thriller filmre, vagy mint egy videojátékra, de szerintem mindkettőnek megállja a helyét. A filmes beütés a két fekete sávval is ki van hangsúlyozva, továbbá a sok átvezető is ezt erősíti.

Mindezt olyan élethű karakterekkel alkották meg, hogy már a történet részének tudhatod magad, és úgy érzed, hogy befolyással vagy az eseményre. Ez pedig nem mindennapi élményt ad, nem arra törekszik, hogy felmérje a képességeidet, tudásodat, gyorsaságod, hanem egy történetet akar neked elmesélni.

Az élet nem fenékig tejfel, ami itt hatványozottan igaz!

Ez nem biztos, hogy mindenkinek bejön, de akinek igen, azt komolyan rabul tudja ejteni, ahogyan engem is a játék során, úgyhogy már csak ezért is megéri kipróbálni. Az is fontos tényező, hogy nincs újrakezdés, ha egyszer hibázunk, vagy döntést hozunk, onnantól kezdve viselnünk kell a következményeket, amik kihatással lehetnek egyes szereplők sorsára, vagy a cselekményekre. Kissé szokatlan, de pont ez teszi folytonossá, és valóságossá.

Ilyenkor sajnálja az ember, hogy nem lehet ott!

Ami meglepő, hogy a játék ugyan nem tartalmaz multiplayert, de a készítők nem vették el a lehetőséget a kétjátékos mód beiktatásával. Ugyanis lehetőségünk van offline co-op-ra, Jodie-t és Aident külön irányítva. Sőt, Aidennél még a kontroller sem kötelező, amennyiben rendelkezünk okostelefonnal vagy tablettel, a Beyond Touch alkalmazással is irányíthatjuk. Zseniális!

Arra nyilván nincs lehetőség, hogy mindketten egyszerre irányítsák saját karakterüket, de felváltva könnyen ki tudják segíteni egymást. Az is fontos, hogy itt már nincs visszajelzés, mikor kinek mi a feladata, magunktól kell cselekednünk.

Frissítés! Időközben tablettel és okostelefonnal is teszteltük a Beyond Touch programot, hogyan is működik a gyakorlatban. Azt kell mondjam, elég jól sikerült az irányítás. Nyilván egy érintőkijelzőn nem lehet olyan precízen manőverezni, úgyhogy egyfajta "navigációs pontok" vannak a képernyőn. Ezekre lehet mozogni, majd egy helyben körbeforogni, ha szükséges. Az alapvető képességek irányításai változatlanok maradtak. Szerencsére, ha elveszti a Wi-Fi jelet az eszköz, azonnal felfüggeszti a játékmenetet, mielőtt folytatnánk. Nagyszerű!

Helyszínekben sem szűköltek a készítők

Sokszor eltekintünk egy játék soundtrackje felett, és már annak is örülünk, ha jól passzolnak hozzá a zenék és nem fülsértőek. Mi a helyzet azonban akkor, ha olyan zenei orgiát kapunk, ami még egyes hollywoodi filmprodukciókra is köröket ver? Normand Corbeil (2013. január 25-én hasnyálmirigyrákban elhunyt), Lorne Balfe (olyan munkákról is ismerhetjük őket, mint az Assassin's Creed III, vagy a Batman - sötét lovag: Felemelkedés) és Hans Zimmer olyan zenét adtak ennek a történetnek, amire nem nagyon tudok szavakat találni, egyszerűen tökéletes és teljessé teszi a valóság érzését.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Hearthstone: Heroes of Warcraft

    Megtévesztően egyszerű és őrülten szórakoztató, a Hearthstone egy gyors iramú stratégiai játék!

  • Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

    Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

  • TITANFALL

    Óriás robotok, falon közlekedő pilóták, jetpack és tucatnyi hi-tech fegyver a Respawn Entertainment játékában.

  • Watch Dogs PS4 - A tökéletes trükk

    Nem rossz, de elmaradt nem csak a hype által generált, hanem az alapvető open world játék iránti elvárásoktól is.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.