2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Beyerdynamic DT 770 PRO (80 Ohm) - a zárkózott stúdiós

Egy tonna basszust kérek! Kettő lett, maradhat? - Avagy egy fejhallgató értékelése a saját környezetében.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A beyerdynamic GmbH & Co. KG történetét 1924-ig vezeti vissza: Eugen Beyer, akkor még fiatal mérnökként hangszórók gyártásába kezdett. Ennél fontosabb dátum 1937, amikor is az első dinamikus fejhallgató, a DT 48 sorozatgyártása megkezdődött. Erről elég legyen annyi, hogy kisebb változtatásokkal egészen 2012-ig gyártásban is maradt.

A jelenleg Heilbronnban (is) jegyzett székhelyű vállalat a fejhallgatók széles palettáján túl mikrofonok gyártásával is foglalkozik. Fontos jellemző (bár ma már szinte azt mondjuk, hogy ami nem Kínában készül, az hamisítvány), hogy a magasabb szintű, drágább modellek kézi gyártása még mindig német földön történik. Ez remélhetőleg előnyükre válik a minőségi előírások talán szigorúbb betartásával, de mindenképpen megdobja a termékek árát (német vs. kínai bérek).

A közép- és felső kategóriás fejhallgatóik fontos jellemzője még, hogy szinte minden alkatrészük cserélhető, a darabok utánpótlásáról a gyártó gondoskodik (megvehetőek).

Remélem, ez a kis bevezető érezteti azokkal, akik még nem ismerik a márkát, hogy nem egy nevenincs brandről van szó, hiába hangzik tán egyeseknek "gagyin" a neve. Mondjuk manapság már van, aki az AKG-re is azt hiszi, hogy alja kínai márka...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.