2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Az online póker jövője

Vérvörös lapok, lángoló pakli, s az ördög osztja a lapokat: mit hoz a következő 10 év az online pókerben?

[ ÚJ TESZT ]

A jövő kezdete

Akkor lássuk, milyen is lehet ez a csodálatos játékforma 2023-ban! Egyből szögezzük le: nem fognak sem Star Wars klónok, sem az Enterprise legénysége, sem pedig Shepard kapitány időben visszaugrott leszármazottai velünk egy asztalnál játszani. Sőt, lebegő házak sem lesznek, kerék nélküli autók sem, hatalmas gazdasági, egzisztenciális jólét meg pláne nem… Utóbbi igen fontos tényező, mert alapvetően befolyásolhatja az online póker további térnyerését, vagy éppen háttérbe szorulását.

Napjaink gazdasági mutatói, az országok fejlődésének, vagyis visszafejlődésének üteme sajnálatos módon negatív hatásokat generál, mely hatások azonban alapvetően két irányba is elmozdulhatnak írásunk tárgya ügyében.

Egyfelől, kialakulhat egy viszonylag erősebb középréteg, mely más utat nem látva, az online pókertermek világában (is) szerencsét próbál, hátha eljön a hőn áhított Kánaán, másfelől az is elképzelhető, hogy a piac kénytelen-kelletlen összezsugorodik, mivel egyre kevesebb valódi pénzt befektető polgár engedheti meg magának azt a „luxust”, hogy imigyen hódoljon szenvedélyének.

Ebből majd az következhet, hogy a jelenleg is népszerű, elviekben ingyenes játékpénzes pókerezést kínáló oldalak száma növekszik, főleg a közösségi oldalakon, bár azt is hozzá kell tenni, hogy plusz játékzsetonokat sok ilyen oldalon most is pénzért lehet újratölteni. Erre még majd később visszatérünk aktualitása miatt, de a lényeg: ha esetleg a fizetőképes pókerező közösség száma csökken is, maguk a pókerező játékosok száma semmiképpen!

Természetesen nem kívánok politikai elemzést készíteni, de azt el kell ismerni, hogy egyelőre a kezdeti lépéseket teszik a kormányok, és különböző szerencsejáték szervezetek.

Még nincsenek jól átlátható, egységes szabályozások, rendeletek, melyekkel teljesen tisztává lehetne varázsolni a viszonyokat. Feltétlenül szükséges lenne, hogy akár egy alacsony adónemmel párosítva, megfelelő és stabil törvényi háttérrel rendelkező komplex iparág alakulna ki, mely mindenki megelégedésére virágozhatna, nem tartva attól, hogy mikor, melyik állam dönt úgy: minden ilyen tevékenységet felfüggesztet az országában, befagyasztva játékosok ezreinek megkeresett pénzét.

Már az örvendetes, hogy az Európai Unió végre lépéseket tesz afelé, hogy legalább a kontinensünkön rendezettek legyenek a viszonyok, és ez jó jel 2023-ra nézve!
Sőt, a tendencia éppen az, hogy a pókert inkább tekintik a komoly országokban szellemi sportnak, mint szerencsejátéknak. Ez persze adódik abból is, hogy a játék az elmúlt évek során nagyon népszerű sportág lett, milliók szórakozását és kikapcsolódását biztosítja, aminek köszönhetően a póker ma már vitathatatlanul a kulturális és szociális élet része.

Fentiekből következtetve, ha a piac törvényileg megfelelő módon szabályozott lesz, akkor az online póker újabb lendületet kap szerte a világban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Magic 2015 teszt – Egy játékos szemével

    A széria legújabb darabja ezúttal egy teljesen másfajta játékélményt kínál. Kérdés, hogy jó ez nekünk avagy sem?

  • Gwent

    A Gwent mini kártyajáték olyan mint a politika, csak őszintébb - Sigismund Dijkstra.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.